06.04.2021  |  Supply chain

Kenyanske skoleelever får adgang til håndvaske, toiletter og bad

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kaffeleverandøren NGUVU udvider samarbejdet med Zibra A/S. Denne gang er de gået sammen om at forbedre forholdene på samarbejdsskolen i Meru, så de 365 elever får bedre adgang til håndvaske, toiletter og bad. 

Danske NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya, der tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom. Alle 130 kvinder, der er med i NGUVU’s kaffekoncept, er nu sikret en ordentlig betaling til tiden, blandt andet takket være danske virksomheder, der køber kvindernes kaffebønner til kontorets kaffemaskiner. 

NGUVU har sammen med Zibra også sikret, at alle kvinderne har gennemført træningsforløb med agronom, så de kan optimere kaffefarmene. Zibra har desuden finansieret NGUVU’s planteskole, som har doneret 50 kaffetræer til hver kvinde, så de kan øge produktionen af kaffebønner. Samtidig har både Zibra og Novozymes doneret vandtanke til kvinderne, så de kan vande farmene i lange tørkeperioder.

En hjælpende hånd til skolen

”Det er fantastisk at se, hvordan vi de sidste år har styrket de kvindelige kaffebønder, så de kan forbedre deres små kaffeforretninger og samtidig sikre mad, rent vand og skolegang til børnene. Det er hele ideen og målet med NGUVU, at vi kan gøre en konkret forskel for yderste led af værdikæden, så de kan sprede positive ringe i vandet, der rækker videre til de næste generationer”, fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU.

På grund af COVID-19 er der ekstra krav til hygiejne-forholdene på skolerne i Kenya. Krav som mange skoler ikke kan leve op til. Derfor går NGUVU og Zibra nu sammen for at hjælpe NGUVU’s lokale samarbejdsskole, så de kan forbedre hygiejne-forholdene for de 365 elever og dermed reducere risikoen for, at COVID-19 og andre sygdomme bliver spredt på skolen og videre i lokalsamfundet. 

Indsatsen dækker over:

  • 15 nye håndvaske, så børn og lærere får bedre muligheder for at vaske hænder.
  • Nyt baderum til pigerne på skolen - med otte brusere og fire toiletter. Solceller vil sikre varmt vand i hanerne. Rummet er vigtigt for pigerne, især fordi mange ellers bliver hjemme, når de har menstruation, da vaskeforholdene er dårlige, og fordi de deler faciliteterne med drengene.
  • Renovering af eksisterende otte toiletter, så standarden bliver helt up-to-date. 

”Jeg er så glad for det her initiativ, fordi vi kan være med til at øge sundheden og styrke rammerne for børnenes skolegang, så de kan vokse op og få en fremtid med muligheder”, siger Rune Sandholt.

Læs mere om NGUVU’s arbejde og hvordan medarbejderne i din virksomhed kan drikke lækker kaffe og samtidig styrke kvinder og børn i Kenya.

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere