29.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Klimakommune-succes i Jammerbugt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med LED-belysning, solceller, hybridbiler og fokus på miljøledelse, er det indtil videre lykkedes kommunen at nedbringe CO2-udslippet en del mere, end aftalen med Danmarks Naturfredningsforening forudsætter.

I 2009 underskrev Jammerbugt Kommune en klimakommune-aftale med Danmarks Naturfredningsforening, og det nyeste CO2-regnskab viser nu, at kommunen er et godt stykke foran målet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende torsdag.

Kommunen har nemlig allerede præsteret at sænke udslippet med 15,8 procent i forhold til 2008, som er året, der regnes fra. Det er hele 4,4 procent mere, end aftalen som udgangspunkt kræver.

"Jammerbugt har gjort et flot stykke arbejde og er et godt eksempel for de andre kommuner. Det er vi rigtig glade for. De fine resultater viser tydeligt, hvor meget der er at hente, hvis der arbejdes seriøst med udfordringerne", siger Susanne Herfelt, miljø- og klimadirektør i Danmarks Naturfredningsforening.

En klimakommune-aftale indebærer, at kommunen forpligter sig til at sænke udslippet af CO2 med mindst to procent årligt.

Solceller, LED-pærer og grønne flag
De store CO2-besparelser er i Jammerbugt blandt andet fundet ved at gå over til LED-belysning, ved at opsætte solceller på kommunens ejendomme og med brug af hybridbiler i hjemmeplejen. Kommunen har indtil videre en flåde på 18 hybridbiler, og planen er, at der skal komme 40 nye til i løbet af en treårig periode. På de kommunale arbejdsplader har der været en kampagne for praktisk miljøledelse, og mange skoler og børnehaver har fået tildelt et grønt flag for deres fokus på miljø og klima i undervisningen, fortæller borgmester Mogens Gade (V) til avisen.

Aftalen mellem Jammerbugt Kommune og Danmarks Naturfredningsforening løber indtil 2025. 

Du kan læse mere om ordningen på www.klimakommuner.dk

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere