17.01.2022  |  Strategi & ledelse

Klimamål er blevet et konkurrenceparameter for advokater

Flere advokater laver interne CO2-regnskaber og opsætter klimamål. Det er især flyrejserne, der fylder i regnskabet.

En øget efterspørgsel på bæredygtig adfærd har fået Kammeradvokaten til at lave CO2-regnskab og sætte sig konkrete udledningsmål.

Det skriver Børsen Bæredygtig.

Det er især kunderne, der er begyndt at spørge ind til virksomhedens klimaambitioner og holdninger.

“Vi har ikke set egentlige krav endnu, men som konkurrenceparameter fylder det stadig mere. Både iforhold til klienterne og rekruttering og fastholdelse af dygtige medarbejdere. Her til morgen spurgte en kunde for eksempel ind til, hvorfor vi havde kørt i taxi til et møde i stedet for at tage cyklen eller metroen. Samtidig oplever vi et stort ønske blandt medarbejderne om, at vi går foran og tager et samfundsansvar,” siger administrerende partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, Jens Bødtcher-Hansen.

Læs også: De store virksomheders arbejde med bæredygtighed stiller krav til SMV'erne

Det er transporten der sætter sine største spor på klimakontoen. I 2019 udledte Kammeradvokatens flyrejser 638 ton CO2, hvilket udgjorde 61,5 procent af virksomhedens samlede CO2-udledning. Under pandemien i 2020 faldt det til 89 ton CO2.

Det har gjort det tydeligt, at rejserne er et af de steder, hvor virksomheden må prioritere, hvis de vil nedbringe deres CO2-aftryk.

Bech-Bruun har siden 2020 ført CO2-regnskab, men det projekt er sat på standby grundet pandemien, som med sine rejserestriktioner forvrænger billedet.

Hos Kammeradvokaten er målet at matche den nationale 70 procent reduktionsmålsætning i 2030.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere