Klimapris til Rockwool i Norge

Isoleringsproducenten Rockwool har vundet Næringslivets Klimapris 2019 i Norge for elektrificeringen af sin fabrik i Moss med en teknologi, der vil reducere fabrikkens CO2-udledning med 80 procent og reducere mængden af affald med 95 procent.

”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet", sagde Rockwools CEO Jens Birgersson ved sidste uges prisoverrækkelse. Foto: Alexander Eriksson/ZERO.

12.11.2019

CSR.dk

På en af Europas største klimakonferencer, ZERO i Oslo, modtog isoleringsproducenten Rockwool i sidste uge Næringslivets Klimapris 2019. Årsagen er den omlægning, Rockwools fabrik i Moss syd for den norske hovedstad, har været igennem.

På fabrikken, der producerer mineraluld, har man således gennemført en elektrificering, hvor man er gået fra at bruge kul i produktionen til at installere en elektrisk ovn, hvilket vil reducere fabrikkens CO2-udslip med 80 procent. Samtidig betyder den nye teknologi, at fabrikken kan genanvende gammel stenuld i produktionen og forventer dermed at reducere mængden af affald med 95 procent.

Læs også: Rockwool: Ny markedsvirkelighed kræver, at vi positionerer os rigtigt

”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet. Med den nye produktionsteknologi på plads bliver vi i stand til at imødekomme en øget efterspørgsel på genanvendelige byggematerialer med lavt CO2-aftryk”, sagde CEO Jens Birgersson, da han fik overrakt prisen.

Teknologien, som Rockwool lige nu tester i Norge, er tænkt at kunne tjene til inspiration til videre udvikling i selskabets globale produktionsvirksomhed. Projektet er således et vigtig skridt for Rockwool i det kontinuerlige arbejde med at reducere karbonintensiteten i sine produktionsprocesser.

”At årets vinder er en industriel aktør i byggebranchen, er meget glædeligt. Både i industrien og inden for bygge- og anlægsbranchen står vi overfor store udfordringer med at anvende emissionsfrie løsninger. Her går Rockwool forrest”, siger adm. direktør i miljøorganisationen ZERO, Marius Holm.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

18.11.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Hvad rører sig på ESG-området ude i virksomhederne?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V