12.11.2019 | Klima, miljø og energi
Klimapris til Rockwool i Norge
Isoleringsproducenten Rockwool har vundet Næringslivets Klimapris 2019 i Norge for elektrificeringen af sin fabrik i Moss med en teknologi, der vil reducere fabrikkens CO2-udledning med 80 procent og reducere mængden af affald med 95 procent.
”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet", sagde Rockwools CEO Jens Birgersson ved sidste uges prisoverrækkelse. Foto: Alexander Eriksson/ZERO
På en af Europas største klimakonferencer, ZERO i Oslo, modtog isoleringsproducenten Rockwool i sidste uge Næringslivets Klimapris 2019. Årsagen er den omlægning, Rockwools fabrik i Moss syd for den norske hovedstad, har været igennem.
#ROCKWOOL wins Business Climate Prize at #zerokonferansen for pilot project to reduce CO2 emissions & increase #circularbusinessmodel at Moss, Norway factory. Norway’s green electricity grid makes it a great choice for the pilot projecthttps://t.co/iDihk9a1ia@zeronorge @EnovaSF pic.twitter.com/PXGQr9RONu
— ROCKWOOL Group (@ROCKWOOLInt) November 7, 2019Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
På fabrikken, der producerer mineraluld, har man således gennemført en elektrificering, hvor man er gået fra at bruge kul i produktionen til at installere en elektrisk ovn, hvilket vil reducere fabrikkens CO2-udslip med 80 procent. Samtidig betyder den nye teknologi, at fabrikken kan genanvende gammel stenuld i produktionen og forventer dermed at reducere mængden af affald med 95 procent.
Læs også: Rockwool: Ny markedsvirkelighed kræver, at vi positionerer os rigtigt
”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet. Med den nye produktionsteknologi på plads bliver vi i stand til at imødekomme en øget efterspørgsel på genanvendelige byggematerialer med lavt CO2-aftryk”, sagde CEO Jens Birgersson, da han fik overrakt prisen.
Teknologien, som Rockwool lige nu tester i Norge, er tænkt at kunne tjene til inspiration til videre udvikling i selskabets globale produktionsvirksomhed. Projektet er således et vigtig skridt for Rockwool i det kontinuerlige arbejde med at reducere karbonintensiteten i sine produktionsprocesser.
”At årets vinder er en industriel aktør i byggebranchen, er meget glædeligt. Både i industrien og inden for bygge- og anlægsbranchen står vi overfor store udfordringer med at anvende emissionsfrie løsninger. Her går Rockwool forrest”, siger adm. direktør i miljøorganisationen ZERO, Marius Holm.
-AK
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.