12.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Klimapris til Rockwool i Norge

Isoleringsproducenten Rockwool har vundet Næringslivets Klimapris 2019 i Norge for elektrificeringen af sin fabrik i Moss med en teknologi, der vil reducere fabrikkens CO2-udledning med 80 procent og reducere mængden af affald med 95 procent.

På en af Europas største klimakonferencer, ZERO i Oslo, modtog isoleringsproducenten Rockwool i sidste uge Næringslivets Klimapris 2019. Årsagen er den omlægning, Rockwools fabrik i Moss syd for den norske hovedstad, har været igennem.

På fabrikken, der producerer mineraluld, har man således gennemført en elektrificering, hvor man er gået fra at bruge kul i produktionen til at installere en elektrisk ovn, hvilket vil reducere fabrikkens CO2-udslip med 80 procent. Samtidig betyder den nye teknologi, at fabrikken kan genanvende gammel stenuld i produktionen og forventer dermed at reducere mængden af affald med 95 procent.

Læs også: Rockwool: Ny markedsvirkelighed kræver, at vi positionerer os rigtigt

”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet. Med den nye produktionsteknologi på plads bliver vi i stand til at imødekomme en øget efterspørgsel på genanvendelige byggematerialer med lavt CO2-aftryk”, sagde CEO Jens Birgersson, da han fik overrakt prisen.

Teknologien, som Rockwool lige nu tester i Norge, er tænkt at kunne tjene til inspiration til videre udvikling i selskabets globale produktionsvirksomhed. Projektet er således et vigtig skridt for Rockwool i det kontinuerlige arbejde med at reducere karbonintensiteten i sine produktionsprocesser.

”At årets vinder er en industriel aktør i byggebranchen, er meget glædeligt. Både i industrien og inden for bygge- og anlægsbranchen står vi overfor store udfordringer med at anvende emissionsfrie løsninger. Her går Rockwool forrest”, siger adm. direktør i miljøorganisationen ZERO, Marius Holm.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere