12.11.2019 | Klima, miljø og energi
Klimapris til Rockwool i Norge
Isoleringsproducenten Rockwool har vundet Næringslivets Klimapris 2019 i Norge for elektrificeringen af sin fabrik i Moss med en teknologi, der vil reducere fabrikkens CO2-udledning med 80 procent og reducere mængden af affald med 95 procent.
”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet", sagde Rockwools CEO Jens Birgersson ved sidste uges prisoverrækkelse. Foto: Alexander Eriksson/ZERO
På en af Europas største klimakonferencer, ZERO i Oslo, modtog isoleringsproducenten Rockwool i sidste uge Næringslivets Klimapris 2019. Årsagen er den omlægning, Rockwools fabrik i Moss syd for den norske hovedstad, har været igennem.
#ROCKWOOL wins Business Climate Prize at #zerokonferansen for pilot project to reduce CO2 emissions & increase #circularbusinessmodel at Moss, Norway factory. Norway’s green electricity grid makes it a great choice for the pilot projecthttps://t.co/iDihk9a1ia@zeronorge @EnovaSF pic.twitter.com/PXGQr9RONu
— ROCKWOOL Group (@ROCKWOOLInt) November 7, 2019
På fabrikken, der producerer mineraluld, har man således gennemført en elektrificering, hvor man er gået fra at bruge kul i produktionen til at installere en elektrisk ovn, hvilket vil reducere fabrikkens CO2-udslip med 80 procent. Samtidig betyder den nye teknologi, at fabrikken kan genanvende gammel stenuld i produktionen og forventer dermed at reducere mængden af affald med 95 procent.
Læs også: Rockwool: Ny markedsvirkelighed kræver, at vi positionerer os rigtigt
”Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet. Med den nye produktionsteknologi på plads bliver vi i stand til at imødekomme en øget efterspørgsel på genanvendelige byggematerialer med lavt CO2-aftryk”, sagde CEO Jens Birgersson, da han fik overrakt prisen.
Teknologien, som Rockwool lige nu tester i Norge, er tænkt at kunne tjene til inspiration til videre udvikling i selskabets globale produktionsvirksomhed. Projektet er således et vigtig skridt for Rockwool i det kontinuerlige arbejde med at reducere karbonintensiteten i sine produktionsprocesser.
”At årets vinder er en industriel aktør i byggebranchen, er meget glædeligt. Både i industrien og inden for bygge- og anlægsbranchen står vi overfor store udfordringer med at anvende emissionsfrie løsninger. Her går Rockwool forrest”, siger adm. direktør i miljøorganisationen ZERO, Marius Holm.
-AK
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.