07.06.2013  |  Medarbejder

Kollegaer til stressramt skal involveres

Indhold fra partner Hvad er dette?

Næsten hver sjette erhvervsaktive dansker bliver på et tidspunkt ramt af stress eller arbejdspres i en grad, som fører til en sygemelding. For at det med succes skal lykkes at få den stressramte tilbage i arbejde, er støtte fra kollegerne altafgørende.

Næsten hver sjette erhvervsaktive dansker bliver på et tidspunkt ramt af stress eller arbejdspres i en grad, som fører til en sygemelding. For at det med succes skal lykkes at få den stressramte tilbage i arbejde, er støtte fra kollegerne altafgørende. Det er en af konklusionerne i nyt dansk forskningsprojekt.

I en artikel i Ledernes elektroniske tidsskrift Ledelse i Dag understreger de tre forskere Yun Ladegaard, Roy Langer og Bo Netterstrøm, at lederen så tidligt som muligt bør involvere den stressramtes kollegaer i situationen. Det kan for eksempel ske ved at invitere den sygemeldte til selv at komme ind og fortælle kollegerne om sin stress.

- Forskningsprojektet viste, at det var vigtigt for kollegaerne at vide, hvorfor vedkommende var væk. En åbenhed omkring sygemeldingen fra starten skabte forståelse og mulighed for, at kollegaerne kunne støtte den sygemeldte bedst muligt, og man undgik rygtedannelse, skriver forskerne, der alle er knyttet til Bispebjerg Hospital.
 

Mere fra Ledernes Hovedorganisation

Ledernes Hovedorganisation

https://www.lederne.dk/

  • 3283 3283
  • Vermlandsgade 65, 2300 København S

For Lederne er bæredygtig ledelse vejen til at realisere verdensmålene til gavn for økonomi, organisationer og mennesker. Derfor sætter vi fokus på bæredygtig ledelse.Lederne er en interesseorganisation for ledere og andre betroede medarbejdere. Som en del af Ledernes Hovedorganisation repræsenterer vi mere end 127.000 medlemmer, og vi har som den eneste faglige organisation i Danmark specialisere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere