02.12.2015 | Kommunikation
KPMG klar med rapport om socialt ansvarlige virksomheder
Revisions- og konsulentfirmaet KPMG har udgivet sin årlige rapport om socialt ansvar i forretningsverdenen. Det går fremad på området, men der er også udfordringer.
Social ansvarlighed og det at rapportere om sin indsats på området er blevet en global trend over de sidste 15-20 år. Det mener i hvert fald det internationale revisions- og konsulentfirma KPMG, der netop har udgivet sin årlige rapport, The KPMG Survey of Corporate Responsibility Reporting 2015, om netop social ansvarlighed i erhvervslivet.
Rapporten gennemgår bl.a. hvordan de 250 største virksomheder i verden (G250) rapporterer om deres CO2-udslip i deres forskellige årsberetninger, finansielle udmeldinger, ligesom den indeholder kvantitativ data om omkring rapporteringsstrategien i 4.500 virksomheder i 45 lande. Alene væksten på sidstnævnte front indikerer områdets voksende globale vigtighed, mener KPMG.
Læs også: Lunken modtagelse af nye CSR-rapporteringsregler
Rapporten, der er blevet udgivet årligt siden 1993, blev i år lanceret i dagene op til COP21 i Paris, der startede i mandags. Forventninger til bl.a. en ny, ambitiøs aftale om reduktion af verdens udslip af drivhusgasser har været større end nogensinde op til mødet, og derfor er G250-virksomhedernes rapporteringsstrategi på netop det felt blandt fokuspunkterne i årets rapport.
Blandt årets pointer kan nævnes:
- En mangel på konsekvens i den type information, virksomhederne frigiver på områder, der gør det næsten umuligt at sammenligne deres indsatser.
- Europæiske virksomheder er betydelig bedre til at fortælle om deres CO2-indsats end deres konkurrenter i USA og Asien
- De europæiske virksomheder klare sig tillige bedst når det kommer til reduktioner
- Transportsektoren ligger helt i top i forhold til rapportering om CO2, mens olie- og gasvirksomheder indtager bundplaceringerne
- Når det kommer til CR-rapportering generelt halter detailbranchen efter alle andre
- Næsten halvdelen (47 procent) af G250-selskaberne offentliggør ikke konkrete mål for reduktion af CO2, og af dem der gør, forklarer kun omkring hver tredje (35 procent) hvorfor de har valgt de mål, de har.
-AK
Strategi & ledelse

Første grafiske bureau certificeret efter FN’s verdensmål
Design- og kommunikationsvirksomheden Phoenix Design Aid er som den første af sin slags nogensinde blevet certificeret efter FN’s verdensmål. Det er norske DNV GL, som arbejder for at beskytte liv, ejendom og miljø, der står bag.
Klima, miljø og energi

Californien vinker farvel til diesellastbilen
Fra 2024 skal fabrikanter af lastbiler og varevogne i Californien begynde omstillingen væk fra diesel og over til elektriske nuludledningskøretøjer. Reglen er den første af sin slags i verden, og EU bør gå i samme retning, mener NGO’en Transport & Environment.
Strategi & ledelse

Flere C25-virksomheder tager verdensmålene til sig
Kun én af virksomhederne i det toneangivende C25-indeks nævner ikke specifikke verdensmål i deres rapportering, mens 16 af dem anvender delmål og knap halvdelen væsentlighedsvurderer deres indsats. Det viser friske tal fra Carve Consulting.
Klima, miljø og energi

Nyt forskningscenter skal mindske skibsfartens CO2-udslip
Med 400 mio. kr. i ryggen fra A.P. Møller Fonden skal Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping sætte skub i udviklingen af energiformer og teknologier, der effektivt kan formindske CO2-udslippet fra skibsfarten.
Strategi & ledelse

Nye anbefalinger for god selskabsledelse sendt i høring
Et sæt reviderede Anbefalinger for god Selskabsledelse er netop blevet sendt i høring af Komitéen for god Selskabsledelse. Anbefalingerne fokuserer bl.a. på den enkelte virksomheds ansvar for samfundet med begreber som bæredygtighed og purpose i spil.
Strategi & ledelse

19 topchefer underskriver diversitetsløfte
Nordiske topfolk fra virksomheder som Mærsk, Coloplast, Vestas, Microsoft og KPMG har skrevet under på et CEO-løfte, der skal løfte niveauet for ligestilling, diversitet og inklusion i dansk erhvervsliv. ”Det er need to have nu”, lyder det fra kvinden bag, Tine Willumsen fra The Diversity Council.