11.06.2012  |  Kommunikation

Kunst- og erhvervsliv vil hjælpe børn i sorg

Med projektet ”Giv Håb” vil organisationen Børn, Unge & Sorg sikre, at danske unge i sorg fortsat kan modtage gratis hjælp og rådgivning. En bank, et advokatfirma og et distributionsfirma bakker indtil videre projektet op.

Der er et stort behov for et kvalificeret, landsdækkende og gratis rådgivningstilbud til de børn og unge, som oplever kompliceret sorg. Det mener organisationen Børn, Unge & Sorg, og derfor har den udviklet projektet ”Giv Håb”, hvor motoren er en perlerække af landets førende kunstnere og kendte personligheder, der over en periode på to år laver i alt otte unikke værker eller udstillinger. Håbet er, at projektet vil være med til at få fonde, privatpersoner og erhvervsliv til at støtte organisationen, så den også i fremtiden kan tilbyde gratis og professionel rådgivning.

Håber på mange virksomheder
Giv Håb-projektet lanceres til september i år, og der arbejdes på højtryk for at få danske virksomheder med om bord som sponsorer. Indtil nu er tre virksomheder gået med i projektet – Arbejdernes Landsbank, Advokatfirmaet Erritzøe og FK Distribution, og sidstnævnte kan i høj grad relatere til målgruppen: 

”Vi har cirka 12.000 unge ansatte mellem 13 og 18 år. Så at sponsorere et projekt og en organisation, der har sat sig selv i verden for at hjælpe børn og unge i sorg, er et godt signal at sende til vores mange unge,” siger marketingchef Jane Dahl, FK Distribution.

Giv Håb-projektet er udviklet og styres af Søren Bregendal, der ud over at være skuespiller og sanger også er fundraiser hos Børn, Unge & Sorg. Til at virkeliggøre projektet og bygge bro til danske virksomheder, er der nedsat en professionel arbejdsgruppe bestående af kapaciteter inden for dansk erhvervsliv.

Hvem er de så – de kendte?
Gruppen af kunstnere og kendte personligheder består blandt andre af balletmester Peter Bo Bendixen, filminstruktør, forfatter og tegner Anders Morgenthaler, operasanger, skuespiller og grundlægger af Verdensballetten Jens Christian Wandt samt Anders Trentemøller, Rasmus Tantholdt, Peter Gantzler, Nicolai Wammen og Leo Scherfig. Herudover deltager også Den Danske Filmskole og kunstnerkollektivet ArtRebels.

-OWG

Mere fra owg@horisontgruppen.dk

owg@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere