19.11.2020  |  Samfund

Kvindelige iværksættere skal hjælpes igennem inkubator-program

Danske kvinder er bedre uddannet end nogensinde, men bidrager alligevel ufrivilligt langt mindre til samfundsøkonomien end mænd. Det skal der laves om på, mener Kate Maria Vinther.

Det er i dag den internationale "Womens Entrepreneurship Day".

Tidligere iværksætter og nu direktør og stifter af virksomheden Lagertha, Kate Maria Vinther har en klar mission: Hun vil hjælpe danske kvindelige iværksættere, der går med tanker om at starte egen virksomhed.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

CEOs fra 19 store, danske virksomheder underskrev tidligere på året et charter sammen med ligestillingsminister Mogens Jensen, hvori de forpligter sig til i højere grad at inkludere kvindelige iværksættere.

Læs også: 19 topchefer underskriver diversitetsløfte

Det initiativ udfordrer Kate Maria Vinther nu med langt højere ambitioner.

"Vi mangler et større virksomhedsengagement i Danmark for kvindelige iværksættere fra de største spillere på markedet. Derfor har jeg stiftet Lagertha, der er et inkubator-program, der sigter på at involvere især de 19 virksomheder, der har underskrevet chartret," siger Kate Maria Vinther.

Ideen med inkubator-programmet er at hjælpe kvinder med at frigøre deres potentiale igennem inspiration fra CEOs og andre rollemodeller.

Læs også: Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport

Anne-Sophie Zerlang Karlsen, international chef i Maersk Twill har allerede sagt ja til at deltage og ser store muligheder i kvinderne, som hun mener vil være en gevinst for den danske økonomi. Og ikke mindst ser hun det som et vigtigt tiltag for den danske ligestilling.

Kvinder bidrager i dag ufrivilligt mindre til samfundsøkonomien end mænd. I 2013 lavede Økonomisk Råd en analyse, der viste at en kvinde koster samfundet 0,6 mio. kr., mens en mand bidrager med 1,6 mio. kroner i løbet af et liv.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere