19.11.2020 | Samfund
Kvindelige iværksættere skal hjælpes igennem inkubator-program
Danske kvinder er bedre uddannet end nogensinde, men bidrager alligevel ufrivilligt langt mindre til samfundsøkonomien end mænd. Det skal der laves om på, mener Kate Maria Vinther.
Det er i dag den internationale "Womens Entrepreneurship Day".
Tidligere iværksætter og nu direktør og stifter af virksomheden Lagertha, Kate Maria Vinther har en klar mission: Hun vil hjælpe danske kvindelige iværksættere, der går med tanker om at starte egen virksomhed.
CEOs fra 19 store, danske virksomheder underskrev tidligere på året et charter sammen med ligestillingsminister Mogens Jensen, hvori de forpligter sig til i højere grad at inkludere kvindelige iværksættere.
Læs også: 19 topchefer underskriver diversitetsløfte
Det initiativ udfordrer Kate Maria Vinther nu med langt højere ambitioner.
"Vi mangler et større virksomhedsengagement i Danmark for kvindelige iværksættere fra de største spillere på markedet. Derfor har jeg stiftet Lagertha, der er et inkubator-program, der sigter på at involvere især de 19 virksomheder, der har underskrevet chartret," siger Kate Maria Vinther.
Ideen med inkubator-programmet er at hjælpe kvinder med at frigøre deres potentiale igennem inspiration fra CEOs og andre rollemodeller.
Læs også: Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport
Anne-Sophie Zerlang Karlsen, international chef i Maersk Twill har allerede sagt ja til at deltage og ser store muligheder i kvinderne, som hun mener vil være en gevinst for den danske økonomi. Og ikke mindst ser hun det som et vigtigt tiltag for den danske ligestilling.
Kvinder bidrager i dag ufrivilligt mindre til samfundsøkonomien end mænd. I 2013 lavede Økonomisk Råd en analyse, der viste at en kvinde koster samfundet 0,6 mio. kr., mens en mand bidrager med 1,6 mio. kroner i løbet af et liv.
- MTN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.