19.11.2020 | Samfund
Kvindelige iværksættere skal hjælpes igennem inkubator-program
Danske kvinder er bedre uddannet end nogensinde, men bidrager alligevel ufrivilligt langt mindre til samfundsøkonomien end mænd. Det skal der laves om på, mener Kate Maria Vinther.
Det er i dag den internationale "Womens Entrepreneurship Day".
Tidligere iværksætter og nu direktør og stifter af virksomheden Lagertha, Kate Maria Vinther har en klar mission: Hun vil hjælpe danske kvindelige iværksættere, der går med tanker om at starte egen virksomhed.
CEOs fra 19 store, danske virksomheder underskrev tidligere på året et charter sammen med ligestillingsminister Mogens Jensen, hvori de forpligter sig til i højere grad at inkludere kvindelige iværksættere.
Læs også: 19 topchefer underskriver diversitetsløfte
Det initiativ udfordrer Kate Maria Vinther nu med langt højere ambitioner.
"Vi mangler et større virksomhedsengagement i Danmark for kvindelige iværksættere fra de største spillere på markedet. Derfor har jeg stiftet Lagertha, der er et inkubator-program, der sigter på at involvere især de 19 virksomheder, der har underskrevet chartret," siger Kate Maria Vinther.
Ideen med inkubator-programmet er at hjælpe kvinder med at frigøre deres potentiale igennem inspiration fra CEOs og andre rollemodeller.
Læs også: Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport
Anne-Sophie Zerlang Karlsen, international chef i Maersk Twill har allerede sagt ja til at deltage og ser store muligheder i kvinderne, som hun mener vil være en gevinst for den danske økonomi. Og ikke mindst ser hun det som et vigtigt tiltag for den danske ligestilling.
Kvinder bidrager i dag ufrivilligt mindre til samfundsøkonomien end mænd. I 2013 lavede Økonomisk Råd en analyse, der viste at en kvinde koster samfundet 0,6 mio. kr., mens en mand bidrager med 1,6 mio. kroner i løbet af et liv.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar
Særligt for SMV'erne kan det være en udfordring at skabe sig et overblik over virksomhedens samlede klimapåvirkning. Det får 50 virksomheder nu eksperthjælp til at lægge en plan for.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri
Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.