Kvinder diskuterer ligestilling på Copenhagen Cooking & Food Festival
Et af årets arrangementer under Copenhagen Cooking & Food Festival er Freja Symposium, som 26. august kaster et blik på den ligestillingsproblematik, der stadig hersker i restaurationsbranchen.
Hvordan kan det være, at der kun er få kvinder, der sidder på ledende stillinger i restaurationsbranchen?
Læs også: "Vi skal stå til rådighed for virksomhederne, så vi kan få alle med"
Det spørgsmål kommer ifølge Koalition under luppen, når Freja Symposium for anden gang indtager Copenhagen Cooking & Food Festival d. 26. august.
Det årlige symposium arbejder for at styrke ligestillingen i restaurationsbranchen i de nordiske lande med fokus på ikke bare at dele viden og erfaringer, men opfordre til konkret handling.
“Målet med Freja Symposium er at sætte gang i en udvikling, og sidste år definerede vi to konkrete initiativer, som vi tror på kan give kvinder en stærkere stemme og bedre vilkår i restaurationsbranchen. Dem glæder vi os til at arbejde videre med i år”, siger Sigrid Gjessing, der er projektleder på Copenhagen Cooking & Food Festival og en del af Freja Symposiums advisory board.
Hvordan realiseres ambitionerne?
På sidste års møde søsatte man planer om at bygge en koalition mellem kvinder i restaurationsbranchen og etablere et konkret internt mentorprogram. På Freja Symposium 2019 vil deltagerne gennem en række workshops arbejde videre med, hvordan de ambitioner bedst realiseres.
Freja Symposiums advisory board består af:
- Anh Lê, restauratør
- Birgitte Kampmann, kok og forfatter
- Erla Huld Hadaoui, politisk konsulent
- Kamilla Seidler, kok
- Lisa Abend, journalist
- Marie Sanaibou Jeng, kommunikatør
- Mette Dahlgaard, kok
- Monica Berg, barejer
- Rikke Hansen, projektleder
- Titti Qvarnström, kok
- Trine Hahnemann, kok og forfatter
- Virginia Anne Newton, director of media relations & special events
“Det er grotesk, hvad man hører af skrækhistorier fra restaurantkøkkenerne. Dansk gastronomi har heldigvis et stigende fokus på bæredygtighed, hvad angår miljø - det er på tide, at vi også sætter fokus på den sociale bæredygtighed”, siger Koalitions stifter Marie Sainabou Jeng, der er medarrangør af årets symposium, og fortsætter:
”Flere steder bliver der kradset i den overflade, men vi er stadig langt fra et paradigmeskift. Derfor er det vigtigt, at vi samles for at drøfte og handle på, hvordan vi kan understøtte en positiv forandring og sætte skub til udviklingen”.
Læs også: 'Genbrød' bages med overskudsingredienser fra øl
Bag workshops’ne står Ekstra Bladets Karen Bro og svenske Fia Gullakson. Karen Bro er chefredaktør på Ekstra Bladet og medstifter af netværket ‘Kvindelig talt’. Fia Gullakson er selvlært, der har været med til at sætte Jämtland på det kulinariske verdenskort.
- JMA