”Vi skal stå til rådighed for virksomhederne, så vi kan få alle med”

Københavns Kommune er en af partnerne bag Rega-samarbejdet, og for beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard handler det om at få så mange københavnere som muligt i beskæftigelse. Det kræver god støtte til virksomhederne.

Københavns Kommune håber på at få nogle borgere i beskæftigelse gennem Rega, fx her hos Sticks 'n' Sushi, der er blandt deltagerne i projektet, på Øster Farimagsgade i København. Foto: Sticks 'n' Sushi.

29.06.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

For en af partnerne bag ordningen, Københavns Kommune, er et andet område, nemlig beskæftigelse, det centrale element. Det fortæller kommunens beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

”Vi skal have alle med i fællesskabet, og der er et arbejde en meget vigtig ting”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Foto: Københavns Kommune.

”Der er en masse spændende perspektiver i Rega, og for vores vedkommende, så handler det om at skabe arbejdspladser. Den her ordning åbner op for nogle jobs, som ikke kræver lange uddannelser eller kompliceret træning, og som derfor kan besættes af en masse forskellige mennesker”, siger hun, og peger på gruppen af københavnere med ikke-vestlig baggrund som oplagte emner.

”På den måde er der både økonomiske, menneskelige, samfundsmæssige og kulturelle gevinster at hente – vi skal jo have alle med i fællesskabet, og der er et arbejde en meget vigtig ting”, understreger borgmesteren.

Ikke for bureaukratisk
I den sammenhæng spiller kommunen – og i særdeleshed Cecilia Lonning-Skovgaards forvaltning – en central rolle. De (indtil videre) 14 virksomheder i Rega, såvel som andre relevante, skal støttes bedst muligt i arbejdet med at etablere de nævnte stillinger, og det ansvar er man bevidst om på rådhuset.

”Vi skal stå til rådighed for de virksomheder, der er med i ordningen, med et samarbejde, der fungerer, og som ikke er for bureaukratisk. Vi skal sørge for en tæt dialog med jobcentrene, der kender de ledige og derfor kan finde de egnede kandidater og matche dem med stillingerne”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Når det kommer til ambitionerne for projektet, så peger borgmesteren på, at man arbejder med succeskriterier i to kategorier; en kvantitativ målestok, der fokuserer på at få nogle folk ud i virksomhederne, og at de bliver der i et vist stykke tid, og en kvalitativ del, der handler om at virksomhederne er tilfredse med støtten fra kommunen.

”Det er selvfølgelig svært at sætte præcise tal på, hvad ordningen skal opnå, men hvis vi kan se tilbage om et halvt års tid og i runde tal har fået to personer igennem hver virksomhed, så ligner det jo noget. Og så håber vi, at det kan sprede sig som ringe i vandet”, siger borgmesteren.

Årlig vurdering skal sætte arbejde i system
Forventninger til Regas fremtid har man også i brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), der er initiativtager til projektet. De er ikke i særlig grad bundet op på antallet af arbejdspladser, men mere de strategiske overvejelser, kæderne gør sig.

CSR-konsulent for Danmarks Restauranter og Caféer, Lea Marie Juliussen, håber at Rega kan vokse på det fundament, de 14 virksomheder, der er med fra start, har skabt. Foto: Privat.

Det involverer blandt andet et internationalt perspektiv, som man håber kan være med til at få Rega til at slå rod som en permanent ordning på den danske restaurantscene, fortæller CSR-konsulent for DRC, Lea Marie Juliussen.

”Projektet er jo ikke endeligt forankret endnu, men ambitionen er bestemt, at det skal fortsætte ud over de to år, der er rammen pt. Vi ser meget gerne, at også andre virksomheder i branchen arbejder med samfundsansvar og implementerer FN’s og OECD’s retningslinjer, og vi ser meget gerne, at de orienterer sig mod UN Global Compact, hvor vi har et partnerskab med den danske del af netværket”, siger hun.

Inden for de første to år skal Rega gerne medføre, at deltagervirksomhederne på årsbasis vurderer deres arbejde på området ud fra nogle konkrete indikatorer, som kan sætte deres overvejelser i system. Det er FN’s og OECD’s retningslinjer for menneskerettigheder, der er grundlaget for det arbejde, ligesom de er det for DRC’s egen politik på området.

Værktøjer som medarbejdersurveys og arbejdspladsvurderinger skal i spil, og så er dialog, kommunikation og transparens afgørende, fastslår Lea Marie Juliussen. Og så må ordningen selvfølgelig også gerne vokse i omfang.

”Vi vil da meget gerne have lidt flere end de 14 med om to år, når vi gør status. Dem der er med nu, skaber et fundament, som vi håber og tror, at vi kan bygge videre på, også med den rette politiske støtte i baghånden”, siger Lea Marie Juliussen med henvisning til det kommunale led i projektet.

Læs også: Supermarkeder i krig om, at være mest ansvarlig

Den opgave er man klar til at løfte på rådhuset, slår Cecilia Lonning-Skovgaard fast.

”Vi håber bestemt [også] at Rega vil vokse sig større, og det siger sig selv, at en god indsats fra vores side er afgørende for at det lykkes. Så når virksomhederne i ordningen bliver spurgt omkring deres opfattelse af kommunen som samarbejdspartner, så siger de forhåbentlig, at vi er til at tale med, og at vi er effektive i forhold til at skabe en udvikling, som alle vil få gavn af”.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V