”Vi skal stå til rådighed for virksomhederne, så vi kan få alle med”

Københavns Kommune er en af partnerne bag Rega-samarbejdet, og for beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard handler det om at få så mange københavnere som muligt i beskæftigelse. Det kræver god støtte til virksomhederne.

Københavns Kommune håber på at få nogle borgere i beskæftigelse gennem Rega, fx her hos Sticks 'n' Sushi, der er blandt deltagerne i projektet, på Øster Farimagsgade i København. Foto: Sticks 'n' Sushi.

29.06.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

For en af partnerne bag ordningen, Københavns Kommune, er et andet område, nemlig beskæftigelse, det centrale element. Det fortæller kommunens beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

”Vi skal have alle med i fællesskabet, og der er et arbejde en meget vigtig ting”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Foto: Københavns Kommune.

”Der er en masse spændende perspektiver i Rega, og for vores vedkommende, så handler det om at skabe arbejdspladser. Den her ordning åbner op for nogle jobs, som ikke kræver lange uddannelser eller kompliceret træning, og som derfor kan besættes af en masse forskellige mennesker”, siger hun, og peger på gruppen af københavnere med ikke-vestlig baggrund som oplagte emner.

”På den måde er der både økonomiske, menneskelige, samfundsmæssige og kulturelle gevinster at hente – vi skal jo have alle med i fællesskabet, og der er et arbejde en meget vigtig ting”, understreger borgmesteren.

Ikke for bureaukratisk
I den sammenhæng spiller kommunen – og i særdeleshed Cecilia Lonning-Skovgaards forvaltning – en central rolle. De (indtil videre) 14 virksomheder i Rega, såvel som andre relevante, skal støttes bedst muligt i arbejdet med at etablere de nævnte stillinger, og det ansvar er man bevidst om på rådhuset.

”Vi skal stå til rådighed for de virksomheder, der er med i ordningen, med et samarbejde, der fungerer, og som ikke er for bureaukratisk. Vi skal sørge for en tæt dialog med jobcentrene, der kender de ledige og derfor kan finde de egnede kandidater og matche dem med stillingerne”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Når det kommer til ambitionerne for projektet, så peger borgmesteren på, at man arbejder med succeskriterier i to kategorier; en kvantitativ målestok, der fokuserer på at få nogle folk ud i virksomhederne, og at de bliver der i et vist stykke tid, og en kvalitativ del, der handler om at virksomhederne er tilfredse med støtten fra kommunen.

”Det er selvfølgelig svært at sætte præcise tal på, hvad ordningen skal opnå, men hvis vi kan se tilbage om et halvt års tid og i runde tal har fået to personer igennem hver virksomhed, så ligner det jo noget. Og så håber vi, at det kan sprede sig som ringe i vandet”, siger borgmesteren.

Årlig vurdering skal sætte arbejde i system
Forventninger til Regas fremtid har man også i brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), der er initiativtager til projektet. De er ikke i særlig grad bundet op på antallet af arbejdspladser, men mere de strategiske overvejelser, kæderne gør sig.

CSR-konsulent for Danmarks Restauranter og Caféer, Lea Marie Juliussen, håber at Rega kan vokse på det fundament, de 14 virksomheder, der er med fra start, har skabt. Foto: Privat.

Det involverer blandt andet et internationalt perspektiv, som man håber kan være med til at få Rega til at slå rod som en permanent ordning på den danske restaurantscene, fortæller CSR-konsulent for DRC, Lea Marie Juliussen.

”Projektet er jo ikke endeligt forankret endnu, men ambitionen er bestemt, at det skal fortsætte ud over de to år, der er rammen pt. Vi ser meget gerne, at også andre virksomheder i branchen arbejder med samfundsansvar og implementerer FN’s og OECD’s retningslinjer, og vi ser meget gerne, at de orienterer sig mod UN Global Compact, hvor vi har et partnerskab med den danske del af netværket”, siger hun.

Inden for de første to år skal Rega gerne medføre, at deltagervirksomhederne på årsbasis vurderer deres arbejde på området ud fra nogle konkrete indikatorer, som kan sætte deres overvejelser i system. Det er FN’s og OECD’s retningslinjer for menneskerettigheder, der er grundlaget for det arbejde, ligesom de er det for DRC’s egen politik på området.

Værktøjer som medarbejdersurveys og arbejdspladsvurderinger skal i spil, og så er dialog, kommunikation og transparens afgørende, fastslår Lea Marie Juliussen. Og så må ordningen selvfølgelig også gerne vokse i omfang.

”Vi vil da meget gerne have lidt flere end de 14 med om to år, når vi gør status. Dem der er med nu, skaber et fundament, som vi håber og tror, at vi kan bygge videre på, også med den rette politiske støtte i baghånden”, siger Lea Marie Juliussen med henvisning til det kommunale led i projektet.

Læs også: Supermarkeder i krig om, at være mest ansvarlig

Den opgave er man klar til at løfte på rådhuset, slår Cecilia Lonning-Skovgaard fast.

”Vi håber bestemt [også] at Rega vil vokse sig større, og det siger sig selv, at en god indsats fra vores side er afgørende for at det lykkes. Så når virksomhederne i ordningen bliver spurgt omkring deres opfattelse af kommunen som samarbejdspartner, så siger de forhåbentlig, at vi er til at tale med, og at vi er effektive i forhold til at skabe en udvikling, som alle vil få gavn af”.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

20.12.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Når handel skaber forandring

19.12.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Solvogne skal hjælpe ukrainske familier med bæredygtig energi og vand

11.12.2024CSR.dk

Store danske virksomheder hænger lidt i menneskerettighedsbremsen

25.11.2024CSR.dk

Virksomheder er gode til måltal for kvinder i ledelse

20.11.2024Red Barnet

Sponseret

Børns rettigheder er med til at skabe en lysere og mere bæredygtig fremtid.

15.11.2024CSR.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams