05.03.2019  |  Klima, miljø og energi

’Genbrød’ bages med overskudsingredienser fra øl

Nu kan danskerne købe et cirkulært Genbrød bagt af Jalm&B med overskydende ingredienser fra Carlsbergs husbryggeri Jacobsen, bl.a. fra festivaløllen BRØ&ØL, som Jacobsen bryggede med overskudsbrød fra selvsamme Jalm&B.

Under FN’s 12. Verdensmål lyder et af delmålene, at vi skal have halveret madspild. Det vil bageriet Jalm&B gerne hjælpe til med opnå, og derfor har de netop lanceret deres nye såkaldte Genbrød.

Læs også: Forbrugerne ønsker, at flere virksomheder tager ansvar for madspild

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Genbrød er hævet på økologisk rugsurdej og fordej i 24 timer. De øl-iblødsatte hasselnødder, der kom i overskud efter brygningen af Jacobsen Vinterbryg ’A Nutty Ale’, ristes og vendes derefter i brøddejen sammen med mask fra sommerens festivalbryg, Jacobsen BRØ&ØL, der blev brygget med overskudsbrød fra netop Jalm&B.

”Det er næsten cirkulært. Genbrød er bagt med økologisk fuldkornsspelt, men også den ristede malt fra BRØ&ØL, der var brygget med vores overskudsbrød. Vi håber, at danskerne er enige i, at resultatet er et velsmagende surdejsbrød, hvor de øl-iblødsatte og ristede hasselnødder giver noter af Jacobsens vinterbryg og fin syrlighed fra surdejen,” siger Martin Marko Hansen fra Jalm&B.

Ved at genbruge råvarer, der ellers var gået til spilde, ønsker Jalm&B og Jacobsen at stille skarpt på en hverdag fyldt med muligheder fremfor begrænsninger.

Ser muligheder fremfor begrænsninger
Jacobsen bryggede sammen med Carlsberg Laboratorium BRØ&ØL, der er økologisk og af typen saison, til Copenhagen Cooking & Food Festival i en limited edition tilbage i august.

”Vi synes, det er inspirerende at arbejde sammen med andre dygtige håndværkere, der ser muligheder fremfor begrænsninger. BRØ&ØL blev skabt i tæt samarbejde mellem bagerne hos Jalm&B og forskerne på Carlsberg Laboratorium, og forskerne kæmpede specielt med at undgå, at saltindholdet i brødet smagte igennem”, fortæller brygmester hos Jacobsen, Morten Ibsen, og fortsætter:

Læs også: Ny ketchup bekæmper madspild ved at anvende uperfekte hedebølge-tomater

”Det tog syv måneder fra de første tanker til BRØ&ØL var færdigbrygget, og det er da både sjovt og inspirerende, at Jalm&B kan genbruge masken fra BRØ&ØL samtidig med, at hasselnødderne fra vinterbryggen nu kan smages i det nye genbrød”, siger han.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere