03.05.2016  |  Klima, miljø og energi

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Kvinder er langt mere ambitiøse end mænd, når det kommer til klimaet og grøn energi. Det viser en ny undersøgelse.

Når det handler om klima og grønne ambitioner, mener et stort flertal af danskerne, at Danmark skal gå forrest og være bedre end gennemsnittet. Der viser sig dog en væsentlig forskel mellem danske kvinder og mænds holdning til emnet: Kvinder er nemlig langt mere klimabevidste end det modsatte køn.

”Generelt er der et enormt engagement fra både mænd og kvinder i forhold til grøn energi og bred bekymring for klimaforandringer. Men kvinder er så endnu mere engagerede. Det får da sådan nogle som mig til at overveje, om der er behov for, at vi tænker det mere ind i vores kampagner”, siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør for kunde- og markedsområdet i Dong Energy, til webmediet Newsbreak.

Læs også: Byggebranchen sætter ind mod klimaforandringerne

En ny undersøgelse foretaget af Megafon i samarbejde med Dong Energy viser, at mere end hver tiende danske mand er ikke bekymret for den globale opvarmning, mens tallet ligger på to procent for kvinder.

Derudover mener hver syvende mand også, at vi ikke kan stoppe den globale opvarmning. Det tal er dobbelt så højt som hos de kvindelige adspurgte, hvor langt størstedelen ligeledes mener, at Danmarks omstilling til vedvarende energi skal ske hurtigst muligt – og i hvert fald inden for 15 år.

Energimæssig adfærd
Undersøgelsen fra Megafon og Dong peger også på, at mange danskere omsætter deres bekymring for klimaet til en mere energimæssig fornuftig adfærd i dagligdagen.

Det er noget, som Morten Buchgreitz fra Dong Energy hæfter sig ved, og han mener, at der på trods af store energibesparelser de seneste år stadig er stort potentiale for energibesparelser både privat og erhvervsmæssigt.

Disse energibesparelser kan blandt andet ske gennem brugen af LED-pærer. Ifølge Søren Bach-Pedersen, energirådgiver hos Dong Energy, bør knap 400.000 boliger skifte fra glødepærer til LED-pærer, mens næsten en million andre boliger med fordel kunne skifte fra sparepærer til LED-pærer.

Læs også: UNICEF: Alarmerende mange børn er påvirkede af klimaforandringer

Sluk og fyld op
Ifølge Dongs energirådgiver er det, når man ønsker at agere mere energimæssigt fornuftigt, vigtigt, at man husker at slukke for de mange apparater i ens hjem, som står på standby og derfor bruger el.

Han har også bemærket, at grøn energi og klimamæssig adfærd fylder mest hos kvinder. De fleste af de henvendelser om forbrug og besparelser, han som energirådgiver modtager, er nemlig fra kvinder.

”Jeg tror måske, at kvinder er bedre til at ændre vaner og adfærd. Det er godt nok, for når familier bliver opmærksomme på elforbruget, så sparer de hurtigt ti procent bare ved at slukke for apparater på standby”, siger han til Information.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere