08.02.2021 | Samfund
Kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer. "Et samfundsmæssigt problem", udtaler formanden for Advokatrådet
Tre-årigt forskningsprojekt skal kortlægge, hvorfor kvinder søger væk fra advokatbranchen samt belyse fordelene ved at blive bedre til at fastholde kvinderne.
Til trods for at mere end en tredjedel af landets advokater er kvinder, så er kun hver ottende partner kvinde, på de 10 største advokatkontorer.
Det skriver Berlingske.
Det er et problem, mener Bjarke Oxlund, der forsker i køn og ligebehandling på Københavns Universitet, da det forstærker sexisme i branchen.
Netop sexisme er da også en problem branchen kender til. En undersøgelse foretaget af Djøf Advokat afslørede sidste år, at hver tredje kvinde i branchen er blevet krænket seksuelt.
Mange kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer og vælger i stedet offentlige myndigheder eller juridiske afdelinger i private firmaer.
Læs også: Sexisme-debatten spreder sig i C25
På baggrund af dette har advokatrådet har sagt ja til et treårigt forskningsprojekt, der skal afdække, hvordan branchen kommer den skæve kønsfordeling til livs.
Projektet skal gennemføres af antropolog Pernille Slots Lysgaard, som de næste tre år skal være fluen på væggen på nogle af landet største advokatkontorer.
”Jeg kommer til at lave et klassisk antropologisk feltarbejde. På den måde får jeg en dybere forståelse for branchens kultur, magtstrukturer og de barrierer, der udfordrer kønsdiversitet i branchen”, siger Pernille Slots Lysgaard.
Læs også: Topchef beder medarbejdere komme til ham om sexisme
Projektet hovedformål er at belyse de kvaliteter, der følger med kønsdiversitet.
Flere studier tyder nemlig allerede på, at en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder skaber bedre resultater.
Kvinders flugt fra branchen kan ligeledes resultere i mangel på advokater generelt, hvilket kan blive et samfundsmæssigt problem, udtaler Peter Fogh, som er formand i Advokatrådet.
- MTN
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.