08.02.2021 | Samfund
Kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer. "Et samfundsmæssigt problem", udtaler formanden for Advokatrådet
Tre-årigt forskningsprojekt skal kortlægge, hvorfor kvinder søger væk fra advokatbranchen samt belyse fordelene ved at blive bedre til at fastholde kvinderne.
Til trods for at mere end en tredjedel af landets advokater er kvinder, så er kun hver ottende partner kvinde, på de 10 største advokatkontorer.
Det skriver Berlingske.
Det er et problem, mener Bjarke Oxlund, der forsker i køn og ligebehandling på Københavns Universitet, da det forstærker sexisme i branchen.
Netop sexisme er da også en problem branchen kender til. En undersøgelse foretaget af Djøf Advokat afslørede sidste år, at hver tredje kvinde i branchen er blevet krænket seksuelt.
Mange kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer og vælger i stedet offentlige myndigheder eller juridiske afdelinger i private firmaer.
Læs også: Sexisme-debatten spreder sig i C25
På baggrund af dette har advokatrådet har sagt ja til et treårigt forskningsprojekt, der skal afdække, hvordan branchen kommer den skæve kønsfordeling til livs.
Projektet skal gennemføres af antropolog Pernille Slots Lysgaard, som de næste tre år skal være fluen på væggen på nogle af landet største advokatkontorer.
”Jeg kommer til at lave et klassisk antropologisk feltarbejde. På den måde får jeg en dybere forståelse for branchens kultur, magtstrukturer og de barrierer, der udfordrer kønsdiversitet i branchen”, siger Pernille Slots Lysgaard.
Læs også: Topchef beder medarbejdere komme til ham om sexisme
Projektet hovedformål er at belyse de kvaliteter, der følger med kønsdiversitet.
Flere studier tyder nemlig allerede på, at en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder skaber bedre resultater.
Kvinders flugt fra branchen kan ligeledes resultere i mangel på advokater generelt, hvilket kan blive et samfundsmæssigt problem, udtaler Peter Fogh, som er formand i Advokatrådet.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)