08.02.2021  |  Samfund

Kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer. "Et samfundsmæssigt problem", udtaler formanden for Advokatrådet

Tre-årigt forskningsprojekt skal kortlægge, hvorfor kvinder søger væk fra advokatbranchen samt belyse fordelene ved at blive bedre til at fastholde kvinderne.

Til trods for at mere end en tredjedel af landets advokater er kvinder, så er kun hver ottende partner kvinde, på de 10 største advokatkontorer. 

Det skriver Berlingske. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er et problem, mener Bjarke Oxlund, der forsker i køn og ligebehandling på Københavns Universitet, da det forstærker sexisme i branchen.

Netop sexisme er da også en problem branchen kender til. En undersøgelse foretaget af Djøf Advokat afslørede sidste år, at hver tredje kvinde i branchen er blevet krænket seksuelt.

Mange kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer og vælger i stedet offentlige myndigheder eller juridiske afdelinger i private firmaer.

Læs også: Sexisme-debatten spreder sig i C25

På baggrund af dette har advokatrådet har sagt ja til et treårigt forskningsprojekt, der skal afdække, hvordan branchen kommer den skæve kønsfordeling til livs.

Projektet skal gennemføres af antropolog Pernille Slots Lysgaard, som de næste tre år skal være fluen på væggen på nogle af landet største advokatkontorer.

”Jeg kommer til at lave et klassisk antropologisk feltarbejde. På den måde får jeg en dybere forståelse for branchens kultur, magtstrukturer og de barrierer, der udfordrer kønsdiversitet i branchen”, siger Pernille Slots Lysgaard.

Læs også: Topchef beder medarbejdere komme til ham om sexisme

Projektet hovedformål er at belyse de kvaliteter, der følger med kønsdiversitet.

Flere studier tyder nemlig allerede på, at en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder skaber bedre resultater.

Kvinders flugt fra branchen kan ligeledes resultere i mangel på advokater generelt, hvilket kan blive et samfundsmæssigt problem, udtaler Peter Fogh, som er formand i Advokatrådet. 

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere