05.08.2020  |  Menneskerettigheder

Løstansatte kvinder føler sig oftere forsøgt presset til sex

Kvinder, der befinder sig i arbejdsmarkedets ’svage’ grupper, oplever i højere grad end andre at føle sig presset til sex. Det viser TrygFondens årlige tryghedsmåling.

Mænd, der presser kvinder til sex, findes i alle dele af arbejdsmarkedet. Dog er den mest udsatte gruppe for dette er kvinder, der har svag tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det kan TrygFondens årlige tryghedsmåling vise. Det skriver Information.

Kvinder, der har svag tilknytning til arbejdsmarkedet, omfatter lærlinge, elever, kontanthjælpsmodtagere, kvinder på sygedagpenge, i ressourceforløb og i jobafklaring.

Læs også: Rapport: Køn er essentielt i bekæmpelsen af klimaforandringer og sikkerhedskriser

Samlet set har 7,8 procent af kvinderne i undersøgelsen svaret ja til, om ”en overordnet eller magtfuld person har prøvet at presse dig til sex” en eller flere gange.

Herunder er svarer 5,3 procent af de kvinder, der ikke betragtes som løstansatte, svaret ja til spørgsmålet. Dette tal er på 12,5 procent for kvinder i de svage grupper, og det ligger på over 20 procent for lærlinge.

Fænomenet er heller ikke fremmed hos fagforeningen 3F, der dækker bl.a. håndværksfagene og restaurationsbranchen.

Læs også: H&M Foundation vil støtte kvindelige tekstilarbejdere i Bangladesh

”Det er klart vores kvindelige tjenerelever, der er mest udsatte for det. Det er de svageste på arbejdsmarkedet, og dem med løs tilknytning til arbejdspladsen finder sig i mere, fordi de har behov for at få de timer, der bliver tilbudt”, siger Bo Christensen, forhandlingssekretær for hotel og administration i 3F, til Information.

Mille Mortensen, der forsker i krænkelser på arbejdspladsen, mener ikke, at dette problem kan løses af politikkerne eller kurser. Det kræver en kulturændring.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere