02.05.2019  |  Strategi & ledelse

Ledelsesekspert: FN’s Verdensmål kan afgøre virksomheders overlevelse

Erhvervsministeriet har nedsat et udvalg, der skal hjælpe virksomheder med at implementere FN’s Verdensmål. Og det er en god idé, fordi målene fremadrettet har afgørende betydning for virksomhedernes forretningsgrundlag, lyder det fra en ledelsesekspert.

Erhvervsministeriet har nedsat et udvalg, der skal se på mulighederne for at udbrede FN’s Verdensmål hos danske virksomheder. Udvalget er nedsat, fordi målene ifølge ministeriet kommer til at spille en stor rolle i fremtidens erhvervsliv. Derudover er der rigtig mange danske virksomheder, der har fået øjnene op for mulighederne.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Og det er en rigtig god idé at indarbejde verdensmålene som virksomhedsleder. Sådan lyder budskabet fra ledelsesekspert Anders Drejer, der er professor ved Aalborg Universitet:

”At arbejde med verdensmålene bliver et krav for at lave forretning i en moderne verden. Så stort bliver bæredygtighed og verdensmålene inden længe, og ledelsesmæssigt er man nødt til hele tiden at gentænke sin forretning og organisation for at fastholde en legitim plads i verden og dermed en legitim platform for at drive forretning. Risikoen er, at kunder og myndigheder ellers hurtigt vil dømme virksomheden ude”.

Bæredygtighed bliver støt vigtige for virksomhederne
To af de virksomheder, der proaktivt arbejder med CSR og verdensmålene, er Arbejdernes Landsbank og Anders Andersens Rengøring. De to selskaber har netop indgået en aftale om bæredygtig, Svanemærket rengøring.

”Vi arbejder aktivt med verdensmålene i vores forretning, hvor vi blandt andet som det første rengøringsfirma herhjemme har opnået en fuld Svanemærkning. Vi er stolte over den tillid, som Arbejdernes Landsbank har vist os”, fortæller Jørg Gøttler, der er kommunikationsansvarlig for rengøringsfirmaet. 

Arbejdernes Landsbank valgte Anders Andersens Rengøring, fordi virksomheden leverede den bedste samlede pakke til bankens krav.

”Da vi søgte rengøringsfirmaer, var det helt afgørende for os, at de var fuldt Svanemærkede, og vi ville kun fortsætte dialogen med de virksomheder, der kunne leve op til det. Det gør vi blandt andet, fordi vi har et forretningsmål om, at minimum 50 procent af vores indkøb skal være Svanemærket inden 2019”, siger chef for Facility Management hos Arbejdernes Landsbank, Henrik Schneller.

Læs også: Svanemærket byggeri er steget markant

"Det er vigtigt for alle virksomheder at arbejde med bæredygtighed - også i brancher med små marginer og høj volumen. Bæredygtighed handler jo om at spare på ressourcerne, men også omkostningerne. Derfor begynder kloge virksomhedsledere med at fokusere på de verdensmål, der også bidrager til en sund bundlinje", forklarer Anders Drejer.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere