02.08.2022  |  Klima, miljø og energi

LEED Platinum og LEED Gold til flere af Blåkläder Workwears fabrikker

Indhold fra partner Hvad er dette?

VIDEO: Blåkläder Workwears fabrik modtager LEED Platinum som den første i Myanmar. Et vigtigt skridt for en grønsort industri! Udforsk videoen, og stil skarpt på ansvarlig tekstilproduktion.

Tekstilproduktion belaster kloden. Det er en ubetvivlelig kendsgerning og problematik, vi som en af verdens største arbejdstøjsproducenter har til ansvar at løfte. 

Skulle problematikken afværges fuldstændig, burde vi – og alle andre tekstilproducenter – nedlægge produktionen. Den sortseer-mentalitet konflikter dog med vores mindst ligeså ubetvivlelige eksistensberettigelse: arbejdstøj er en nødvendighed i vores verdenssamfund. 

Vi mener derfor, at det bedste alternativ til slet ikke at producere er at producere ansvarligt. 

 
LEED-certificeringer definerer, hvor grønt vi må brøle   

Ansvarlig tekstilproduktion er imidlertid ikke en størrelse, vi som producent ønsker at definere for os selv. Vores miljømæssige og sociale ansvar kridtes derimod op af omverdenens opfattelse af og syn på vores virke.  

Vi går hårdt til værks. Og vores ambitioner om at skabe markedets mest ansvarlige produktion af arbejdstøj har foreløbigt givet fornuftige afkast i form af certificeringer og standarder fra, bl.a., LEED, SteP BY OEKO-TEXT, SA8000®, ISO samt samarbejder med relevante NGO’er og forskningsgrupper. 

 
LEED Gold i Sri Lanka og LEED Platinum i Myanmar      

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) Green Building Certification System er U.S. Green Building Councils certificeringsprogram for bæredygtige bygninger.  
  
Bygninger LEED-certificeres ud fra et omfattende pointsystem. Et pointsystem, der gransker mange faktorer, såsom energieffektivitet, vandforbrug, CO2-emissioner, skrøbelig natur og lokalmiljøer. Hvis pointene tillader det, tildeles bygninger en af fire LEED-standarder: Certified, Silver, Gold, Platinum. 
  
Blåkläder arbejdstøj produceres på seks fabrikker i Sri Lanka og Myanmar. I Sri Lanka er en fabrik LEED Gold-certificeret. Og I Mayanmar kan vi bryste os af landets første LEED Platinum-certificering. 

Guld- og platin-stemplingerne er blandt andet et resultat af:  

  • Energiomkostninger: reduceret med mindst 50 % 

  • CO2-emissioner: reduceret med mindst 55 % 

  • Vandforbrug: reduceret med mindst 75 % 

  • Ekstensivt fokus på social bæredygtighed og fabriksmedarbejderens velbefindende (SA8000)
     

UDFORSK VIDEOEN, OG STIL SKARPT PÅ ANSVARLIG TEKSTILPRODUKTION


__________________________________ 
For yderligere information, kontakt venligst: 

René Christiansen, country manager, Blåkläder Workwear Danmark, tlf. 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com 

Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk 

Om Blåkläder 

Blåkläder, der blev grundlagt i Sverige i 1959, udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedssko til alle faggrupper med høje krav til funktionalitet, kvalitet og design. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og det danske hovedkontor ligger i Støvring syd for Aalborg. Blåkläder producerer godt tre millioner stykker arbejdstøj på Sri Lanka og i Myanmar om året og lægger meget stor vægt på bæredygtighed – ikke blot i valget af materialer, men hele vejen rundt i forsyningskæden fra produktion til slutkunde. Med 15 datterselskaber i Europa og USA, agenter i Japan, Schweiz og Island og en årlig omsætning på 185 mio. € (2019) er Blåkläder en af verdens førende producenter og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com.

Mere fra BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

https://www.blaklader.dk/da

VARMT VELKOMMEN TIL BLÅKLÄDERS PROFIL HER PÅ PLATFORMEN Værdsætter I kvalitetsarbejdstøj fra fornuftige produktionsprocesser? Ud fra et ufravigeligt værdisæt har vi siden 1959 gjort forretning på markedet for slidstærkt arbejdstøj. Sigtet er at realisere en produktion, der gavner vores forretning og omverden. Naturligvis!…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere