19.03.2015  |  Strategi & ledelse

Lego indgår partnerskab med Unicef

Lego indgår partnerskab med Unicef og støtter FN-organet med et tocifret millionbeløb over de næste tre år. Jørgen Vig Knudstorp lover at beskytte børn og mener, at flere virksomheder burde gøre det samme.

Lego har indgået et samarbejde med Unicefs virksomhedsprogram, der skal sikre, at virksomheder i hele verden sætter børns rettigheder på dagsordenen på flere parametre. Dermed bliver Lego den første virksomhed i legetøjsindustrien, der indgår et globalt partnerskab med Unicef. 

Legos direktør Jørgen Vig Knudstorp lover blandt andet at beskytte børn mod børnearbejde, men også at beskytte børn online og at markedsføre Legos produkter på en fair måde.

Læs også: Lego-havvindmøller leverer deres første strøm

Samarbejdet går foruden den virksomhedsrettede støtte også ud på, at Lego-fonden donerer knap 60 mio. kr. til Unicef over de næste tre år. Pengene skal gå til projekter, hvor børn i verden kan lære gennem leg.

"Ved siden af mad, kærlighed og et godt helbred, er leg essentiel, og vi har brug for mere kreativitet, hvis vil vi løse verdens problemer”, siger Lego-chefen.

Revser andre virksomheder
Jørgen Vig Knudstorp mener desuden, at for få private aktører tager børns rettigheder alvorligt nok, her 25 år efter FN’s konvention for børns rettigheder blev implementeret.

Læs også: På sporet af kakaoens fremtid

Selvom han har forståelse for, at fokus ikke nødvendigvis er på børn uden for legetøjsindustrien, er det stadig vigtigt at vise initiativ, nævner han.

”Jeg har det skidt med at prædike for andre virksomheder, men vi må forstå, Unicef har udviklet nogle ordentlige principper, som alle bør holde sig til”, siger Lego-chefen ifølge den britiske avis The Guardian og påpeger, at med to milliarder flere børn i verden inden for de næste 30 år, vil beskyttelsen af børns rettigheder kun blive vigtigere.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere