24.06.2021 | Klima, miljø og energi
Lidl vil bidrage til den grønne omstilling igennem indkøb af dansk frugt og grønt
Lidl ønsker at bidrage til, at alle danske væksthuse en gang i fremtiden vil være opvarmet med ren grøn energi.
Den tyske koncern Lidl anses af flere fødevareproducenter for at være en af de mest ambitøse detailkoncerner på klimaområdet. De stiller store krav til producenterne og fører grundig kontrol med tingene.
Sådan skriver Berlingske.
Særligt indenfor frugt og grønt står mange danske fødevareproducenter overfor det dilemma, at kravene om bæredygtighed fra de danske supermarkedskæder er høje, men indkøberne er ikke villige til at betale mere for varerne.
Her skiller Lidl sig ud, som ofte gerne vil betale en smule mere for danske varer, da det særligt øger fleksibiliteten for f.eks. hurtig genlevering af udsolgte varer eller muligheden for at udskyde leveringen af varer, så det passer med lagerbeholdningen.
Læs også: EU-støttede klimatiltag i landbruget har ingen effekt
»Vi er bevidst om, hvad tingene koster i alle led. Vi ved, hvad det koster at køre en lastbil fra Spanien til Danmark eller fra Nørre Snede til Køge, hvor vi har vores lager. Vi ved, hvad emballagen koster. Vi ved nogenlunde, hvad det koster at gro en tomat. Men vi ved også, hvad det koster at investere, og vi ved, hvad det gør for en leverandør at have noget mere sikkerhed. For både kvaliteten og fleksibiliteten,« siger Rasmus Pape, der er indkøbsdirektør i Lidl Danmark.
En del frugt og grønt må dog købes i udlandet pga. sæsonen. De fleste danske væksthuse er dyre at varme op og energiforbruget forbundet med det udgør samtidig en klimaudfordring. Lidl vil gerne - og går i øjeblikket og tænker på, hvordan de kan - bidrage til en grøn omstilling, så alle væksthuse en gang i fremtiden vil være opvarmet med ren grøn energi.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.