31.05.2022  |  Strategi & ledelse

L'Oréal skaber bold female founders for at investere i start-ups skabt af kvindelige iværksættere

Indhold fra partner Hvad er dette?

L’Oréal, verdens førende beautyvirksomhed, meddeler i dag at firmaet lancerer BOLD FEMALE FOUNDERS, som skal støtte startups med kvinder i spidsen. Initiativet vil blive kørt via L’Oréals venturekapitalfond BOLD: Business Opportunities for L’Oréal Development, og vil fra start af allokere 25 millioner euros til initiativet.

BOLD FEMALE FOUNDERS vil fokusere på investeringsmuligheder verden over inden for et bredere udvalg af beautyvirksomheder såsom varemærker, beauty tech, biotech og green science. Investeringen i iværksættervirksomheder er i tråd med koncernens strategiske engagement i at fremme ligestilling.

’L’Oréal har i mange år været engageret i kvinders empowerment via en lang række programmer og initiativer fra L’Oréal Fonden som f.eks. L’Oréal UNESCO For Women in Science og Women for Climate. BOLD FEMALE FOUNDERS har til formål at fremme venture finansiering til kvindelige iværksættere, som fortsat ligger på et utroligt lavt niveau. Ved at sætte fokus på de uligheder passionerede kvindelige iværksættere står overfor i deres virksomhedsarbejde, understreger vi også vores virksomheds målsætning: ’Create the beauty that moves the world’, siger Nicolas Hieronimus, CEO for L’Oréal. ’I dag har 30% af de startups, vores BOLD venturekapitalfond har investeret i, kvindelige ledere. Med BOLD FEMALE FOUNDERS vil vi accellerere vores venture kapitalinvesteringer for at støtte kvindelige iværksættere’.

Gouzelle Ishmatova, BOLD Chief Strategy Officer, tilføjede: ’En mere inklusiv venture kapitalindustri betyder flere muligheder for underrepræsenterede kvindelige iværksættere. Faktisk tiltrækker startups, der ledes af kvinder, færre investeringer, selv om de konstant skaber bedre resultater. Med BOLD FEMALE FOUNDERS vil vi være en ’game changer’ ved at investere i den næste generation af kreative og talentfulde kvindelige iværksættere’.

L’Oréal koncernen arbejder på at være forrest i kvindekampen, specielt i sit eget økosystem. Denne strategiske investering fra BOLD er det seneste skridt i vores langvarige engagement i kvinders ligestilling og empowerment.

Om L’Oréal
I mere end 110 år har L’Oréal, verdens førende skønhedsvirksomhed, haft et eneste formål: at leve op til alle forbrugeres ønsker i hele verden inden for skønhed. Vores formål, at skabe skønhed der bevæger verden, definerer vores tilgang til skønhed som inklusiv, etisk, generøs og engageret i social og miljømæssig bæredygtighed. Med vores brede portefølje med 35 internationale brands og ambitiøse mål inden for bæredygtighed med L’Oréal for the Future programmet, tilbyder vi alle mennesker verden over det bedste inden for kvalitet, effektivitet, sikkerhed, oprigtighed og ansvarlighed, mens vi fejrer skønheden i dens uendelige forskellighed.

Med 85.400 engagerede medarbejdere, en afbalanceret geografisk spredning og salg via alle distributionkanaler (e-handel, den brede distribution, stormagasiner, apoteker, frisørsaloner, egne mærkevareforretninger og travel retail) opnåede koncernen i 2021 en omsætning på 32,28 milliarder euros. Med 20 forskningscentre i 11 lande verden over og et dedikeret team i Forskning og Innovation på over 4.000 videnskabelige medarbejdere og 3.000 beauty tech professionelle fokuserer L’Oréal på at skabe fremtidens skønhed og blive et kraftcenter inden for Beauty Tech.

Mere information: https://www.loreal.com/en/mediaroom

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere