08.09.2021  |  Strategi & ledelse

Mørkegrøn fond lukker for nye indskud

Det er midlertidigt slut med at kunne betale til den grønne omstilling. Hollandsk fond kan nemlig ikke nå at investere sine penge, hvis miljøkravene stadig skal håndhæves.

En bæredygtig inversteringsfond er blevet så populær, at den netop har lukket for nye betalinger. Triodos Energy Transition Europe Fund, som den hedder, har simpelthen flere penge end den kan nå at investere i de aktier, der lever op til fondens miljøkrav. Det skriver Finans.

”Den del af markedet, hvor man stiller de højeste krav og gennemtjekker, at investeringer rent faktisk også bidrager til en bedre verden, er i øjeblikket lidt offer for sin egen succes. Men vi er kun glade for, at interessen er så stor, for i vores optik, er der brug for at gøre noget nu”, siger Helle Lyng Lund, der er investeringschef i Merkur Andelskasse, som udbyder investeringsfonden til sine kunder, til Finans.

Læs også: Dansk pensionselskab er med i kampen imod investeringer i sort energi

Det er den hollandske investeringsfond Triodos Investment Management, der står bag fonden. Her investerer selskabet kun i aktier, der lever op til kravene i EU's taksonomi for bæredygtig finans, som trådte i kraft tidligere i år. 

Det er også derfor Triodos Energy Transition Europe kan kalde sig selv for en mørkegrøn fond, med investeringer i projekter, der beskæftiger sig med vind- og solenergi samt vandkraft. Det er imidlertid netop grundet disse typer projekter, at fonden ikke længere kan tage imod betalinger.

Det kræver nemlig en længere proces at finde projekter, der lever op til EU-kravene, og den store efterspørgsel efter grønne investeringer resulterer i tårnhøje priser på markedet.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere