04.03.2020  |  Klima, miljø og energi

MasterChef, mestre i mindre madspild!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Har du tænkt på, hvad der bliver af madresterne og de lækre råvarer i MasterChef? Det bliver genanvendt.

Det gør det, fordi Metronome Productions, der står bag MasterChef, som en del af en grøn strategi, har indgået et samarbejde med Daka ReFood. Daka ReFood indsamler og genanvender madresterne fra programmet, som ses dagligt af over 300.000 på tværs af TV3’s platforme.

Jan havde en mission

Samarbejdet blev etableret af Jan Pedersen fra Daka ReFood. Jan forklarer:

”Jeg er ikke anderledes end så mange andre forbrugere med sund fornuft, der ser MasterChef og tænker på hvad mon de gør af alle de råvarer efter kameraet er slukket”. Jan kontaktede derfor Metronome Productions og tilbød at komme over og fortælle hvordan Daka ReFood indsamler organisk affald og genanvender det til grøn energi og gødning. ”

Det blev der et rigtig godt samarbejde ud af, men Daka ReFood er ikke de eneste, som er med til at sikre, at der ikke går mad til spilde i MasterChef.

”Vi blev kontaktet af Daka ReFood, før vi startede optagelserne på seneste sæson af MasterChef, hvor de fortalte om deres sorterings- og genanvendelseskoncept og det kombineret med stor interesse fra vores seere om, hvad vi gjorde med vores rester, ja så gav det virkelig god mening at indgå i et samarbejde med Daka ReFood” siger Ida Erbs Falkesgaard fra Metronome Productions og fortsætter: ”Men Daka ReFood henter jo kun det der ikke må eller kan spises. Fødevarebanken henter først alt det der kan spises, så andre kan få glæde af det. På den måde har vi optimeret den bedst mulige udnyttelse af de råvarer, vi har tilovers fra vores program”.

Vi er i Daka ReFood glade for det nye samarbejdet med Metronome Productions og MasterChef. Det giver god mening for alle parter, selv for deltagerne, der kan uden dårlig samvittighed kløjes i sauce eller souffleen – det bliver genanvendt til gavn for miljøet i sidste ende” forklarer Jan Pedersen.

Den bæredygtige værdi

Metronome Productions har lavet en kort film om samarbejdet, som viser hvad madaffaldet som Daka ReFood indsamler bliver genanvendt til. Se filmen KLIK HER

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vi giver naturens ressourcer tilbage Vi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.     Genanvendelse er vores eksistensgrundlag I Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere