Masteruddannelse i bæredygtighed blåstemplet af ind- og udland
DTU & Lederne opnår officiel akkreditering af master i bæredygtig ledelse: Skal hjælpe ledere med tidens største udfordring.
Uddannelsen master i bæredygtig ledelse er i år - som det eneste program med bæredygtighed i fokus - blevet akkrediteret fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er en blåstempling af både uddannelsen og samarbejdet bag, mener DTU og Lederne, der i fællesskab står bag uddannelsen.
En akkreditering betyder, at en række internationale universiteter samt ministeriets rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser har vurderet uddannelsen og fundet, at den har høj kvalitet, relevans og akademisk tyngde.
For koncerndirektør på DTU, Carsten Orth Gaarn-Larsen er akkrediteringen et kvalitetsstempel af rang:
Fakta om uddannelsen og akkreditering
- Master i bæredygtig ledelse varer 21 måneder og er akkrediteret til 60 ECTS.
- Akkreditering sikrer, at en uddannelse lever op til høje krav om relevans og kvalitet og sikrer den akademiske kvalitet af både indhold og undervisning.
- En akkrediteret uddannelse bliver løbende vurderet og forbedret eksternt.
- Akkreditering sikrer, at masteruddannelsen anerkendes både i EU og internationalt.
“Det er en blåstempling af samarbejdet mellem os og Lederne og en stor cadeau til hele teamet bag uddannelsen. Med denne Master bevæger vi os sammen i front om at hjælpe virksomheder og nuværende og fremtidige ledere med at tackle tidens måske største udfordring - hvordan bæredygtighed tænkes ind i alle dele af virksomheder, og hvordan det influerer alle beslutninger”, siger Carsten Orth Gaarn-Larsen.
Ledere oplever behov for bedre bæredygtighedskompetencer
Uddannelsen skal bygge bro mellem den nyeste teknologiske forskning, personlig lederskabsudvikling og bæredygtighedsimplementering på en radikalt ny måde, som skal klæde fremtidens ledere bedre på til at tackle de krav, der stilles til bæredygtighed. Og det er der i høj grad behov for, fortæller Camilla Engelshardt, der er direktør i Lederne:
Læs også: Ny bog vil hjælpe de øverste ledelseslag med bæredygtighed
“Bæredygtighed er på toppen af agendaen rundt om i virksomhederne. Men det er ikke en nem øvelse at balance bæredygtighed og bundlinje. Vi ved fra egne undersøgelser, at 47 % af lederne ikke oplever at få tilstrækkelig videreuddannelse og kompetenceudvikling til at kunne sikre den grønne omstilling. Derfor er vi stolte af at tilbyde netop den mulighed,” siger Camilla Engelshardt.
Den akademiske direktør for uddannelsen, Salla Laasonen, har allerede hørt fra studerende, der har afventet, at akkrediteringen kom, og som nu vil tilmelde sig studiestart.
”Vi har hele tiden oplevet stor interesse for uddannelsen, men den er endnu større nu. Og det giver god mening, for meget af ansvaret for at løse den grønne omstilling, bliver lagt på skuldrene af ledere i virksomheder, og det er en stor opgave,” siger Salla Laasonen.
Læs mere om uddannelsen her
- EHS