08.12.2020  |  Samfund

Michelinkokken Rasmus Munks JunkFood og Irma sikrer sammen et dagligt varmt måltid mad til hjemløse

Irma har indgået en aftale med organisationen JunkFood, der skal give hjemløse i København et dagligt måltid mad af god kvalitet.

Samarbejdet i mellem Michelinkokken Rasmus Munks JunkFood og Irma har flere facetter. 

Under første corona-nedlukning genoptog Rasmus Munk sit tidligere madstøtteprojekt, der gik ud på dagligt at lave enkle retter til de hjemløse. Det projekt får nu yderligere liv igennem samarbejdet med Irma, som bruger sit netværk til at organisere indsamlingen af råvarer til måltiderne. Samtidig tager de hånd om noget af den overskudsmad, der opstår hos deres leverandører - mad der ellers ville risikere at blive smidt ud. 

En af aftalerne i samarbejdet lyder konkret på at Irma sammen med Irma-leverandører og Coop.dk Mad skal donere overskudsvarer, som JunkFood kan tilberede måltider ud af. Derudover planlægger JunkFood også at producere varer, skabt af overskudvarer, som kan sælges i Irmas butikker. 

Læs også: Irma vil være førende på salget af plantebaserede produkter

”I Irma er vi meget stolte over at indgå i dette projekt sammen med Rasmus Munk. For på denne måde kan vi bidrage til, at medborgere i vores eget område, det centrale København, får en hårdt tiltrængt hjælp. Samtidig gør vi op med madspild, så varer, der ellers risikerede at blive smidt ud, bliver forvandlet til sunde og velsmagende måltider,” siger konceptchef Trine Meyer, Irma.

Rasmus Munk siger om samarbejdet med Irma:

”Jeg ser mange spændende muligheder i samarbejdet med Irma, og jeg er meget glad over, at de vil bakke op om vores vision om at sørge for et varmt måltid mad om dagen til gadens folk. Takket være Irmas distributionskanaler og organisation får vi en unik mulighed afor også at arbejde med en anden af mine hjertesager, nemlig madspild, som vi også sætter meget fokus på i restauranten.”

På længere sigt er visionen, at samarbejdet skal udvikles så det kan give unge, der har brug for en frisk start, mulighed for at komme i en form for jobtræning hos JunkFood og Irma. Skabelsen af en JunkFood-restaurant med god mad skabt af varer, der ellers er i risiko for at blive kasseret, ligger også som en mulig fremtidsplan.

Sideløbende samarbejder de to parter netop nu om en crowdfunding-kampagne, der samler penge ind til et julemåltid til de ca. 1500 hjemløse i Københavns gader.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere