Min vej til CSR-jobbet, Mikkel Klausen, KMD

CSR-chef i it-virksomheden KMD Mikkel Klausen tænder på mulighederne for at skabe resultater gennem samarbejde mellem virksomheder, NGO’er og myndigheder.

Mikkel Klausen, CSR-chef i KMD- Uddannelse:Cand. Comm. fra RUC 2000 - Tidligere job:Head of CR, TDC 2009-10Reputation Manager, TDC 2007-2009Specialkonsulent, Forbrugerstyrelsen 2005-2007.

19.12.2011

CSR.dk

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg er uddannet cand. comm. fra RUC, og den uddannelse har givet mig en grundlæggende forståelse for processer og udgangspunkter hos forskellige stakeholdere. Derudover har jeg gennem min karriere arbejdet for både NGO’er, brancheorganisationer, staten og private virksomheder. Det har givet mig en god ballast til at kunne integrere samfundshensyn og en stakeholderbaseret tilgang i arbejdet med CSR.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Helt grundlæggende har vi nogle store udfordringer, som accelererer i takt med globaliseringen. Det giver os samtidig nogle muligheder, men kun hvis vi samarbejder på tværs af de traditionelle sektorer. Det er afgørende, at vi anerkender, at virksomheder, myndigheder og NGO’ere kan nå meget langt, hvis vi arbejder sammen og anerkender hinandens udgangspunkter. At skabe de muligheder og høste de gevinster er det, som tændte mig, og stadig tænder mig.

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har ikke tænkt særlig meget i personlig branding i forhold til stillinger. Jeg har gennem mit arbejde for nogle større virksomheder oparbejdet et netværk, og været så heldig at blive inviteret med i netværk og til at holde oplæg til konferencer. Det betyder naturligt, at flere mennesker kender mig, og da CSR-branchen i Danmark stadig er forholdsvis lille, er vi mange, der kender hinanden.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
I dag er CSR blevet en mere selvstændig disciplin med en lang række specifikke vidensområder. Det er vigtigt at få et indblik i standarder og principper for CSR-området. Virksomhederne har behov for at få struktur på deres CSR-arbejde, og her kan standarder og retningslinier være værdifulde. Samtidig skal man skabe sig et netværk blandt CSR-professionelle for at få etableret en vidensbase på det praktiske plan – men vigtigst af alt er engagementet og lysten til at arbejde med mange forskellige grupper af mennesker.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

07.11.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk is significantly advancing position in sustainability rating

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

05.11.2024CSR.dk

Succes med firedages arbejdsuge

05.11.2024Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Netværk og vidensdeling til Industrial Security Conference

04.11.2024BSR

Sponseret

Racing Past the Crossroads: How Sustainability Leaders Can Reassert Ambition

04.11.2024CSR.dk

Tilpasningsevne som redskab i den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia