16.08.2018  |  Kommunikation

Naturen er konge!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kronprins Frederik skal åbne Naturens Dag - hele Danmarks mærkedag for naturoplevelser, hvor både børn og voksne kommer ud i den skønne danske natur.

Skoleelever fra 4. klasse får sved på panden, når de sammen med Hans Kongelige Højhed skyder Naturens Dag 2018 i gang i det kuperede terræn i Ejby Ådal ved Roskilde.

Årets tema for Naturens Dag er bevægelse i naturen, og det kommer åbningen også til at bære præg af. Her skal en lokal 4. klasse i selskab med Kronprinsen blandt andet forcere en skrænt og krydse en bæk.
Kronprinsen har én gang tidligere åbnet Naturens Dag. Det var i 2013, hvor Hans Kongelige Højhed blandt andet fortalte om ansvaret og glæden ved give naturen videre til sine børn.

- Børn ved jo ikke, at naturen ligger der, medmindre de voksne tager dem væk fra tegnefilm og spil og viser dem, hvad naturen kan bruges til. Og jeg får selv fornøjelsen af at genopdage det hele på ny, fordi jeg pludselig oplever det hele igen gennem mine børns øjne, sagde Kronprinsen dengang.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Og på trods af navnet, så varer Naturens Dag faktisk en hel uge. I løbet af ugen efter åbningen vil over 170.000 børn fra skoler og institutioner komme ud i naturen, mens Naturens Dag kulminerer søndag d. 9. september, hvor der forventes over 300 offentlige arrangementer i hele landet.
Find et arrangement tæt på jer her.

Børn får alt for lidt natur 
Naturen er verdens bedste legeplads. Og hvis børn jævnligt leger der, så bliver de både sundere, gladere og klogere. Alligevel får børn i dag alt for lidt natur.

Kun 29 procent af børnene kommer ud i naturen hver dag i løbet af sommerhalvåret. Da deres forældre var børn, var 36 procent ude hver dag, mens 55 procent af bedsteforældrene kom ud dagligt. Det viser en stor undersøgelse, Kantar Gallup har lavet for Danmarks Naturfredningsforening.


....................................................................
 

Naturens Dag skal inspirere familier til at komme mere ud i naturen – hele året!

  • 14 år fyldt med naturoplevelser
  • Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne
  • Naturens Dag har eksisteret siden 2004
  • Sidste år deltog over 200.000 børn og voksne
  • Naturens Dag 2018 er finansieret af Nordeafonden. 

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere