Naturhistorisk Museum sender opfordring til regeringen: "Støt en europæisk naturgenopretningsaftale nu"
I et åbent brev til regeringen opfordrer Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum, til, at der arbejdes for en stærk europæisk aftale om genopretning af naturen.
"Kære ministre og parlamentsmedlemmer, nu er tiden kommet til at vise lederskab og ansvar for naturen. Vi, de naturhistoriske museer i Europa, skriver til jer med en klar opfordring til, at der arbejdes for en stærk europæisk aftale om genopretning af naturen. Vi opfordrer jer til at sikre, at en bindende europæisk naturgenopretningsaftale vedtages inden udgangen af 2023."
Læs også: Presset biodiversitet kræver den største arealomlægning i Danmark i nyere tid
Sådan skriver Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum, i en pressemeddelelse, der skal sætte fokus på, at Danmark skal støtte den europæiske naturgenopretningsaftale, der stiller juridisk bindende mål for genopretning af økosystemer.
I pressemeddelelsen ytrer direktøren nemlig blandt andet en bekymring for verdens tilstand, hvor Europas fødevaresikkerhed og levebrødet for mange europæiske borgere er i fare.
"Planeten og Europas økonomi svækkes, og videnskaben taler sit tydelige sprog: Vi må handle nu. Derfor henvender vi os til jer i dag," lyder det.
Peter C. Kjærgaard lægger dog også vægt på, at man rundt omkring i verden igangsætter projekter, som har en positiv effekt på naturen omkring os.
Læs også: Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
"Genopretning af skove har fra Finland til Portugal ført til, at vi igen kan nyde naturlige, sunde skove, der også er et hjemsted for masser af dyreliv. Fra Irland til Rumænien har genopretningen af vådområder ført til bedre beskyttelse mod oversvømmelser og tørke. Tilmed er den lokale økoturisme blevet genoplivet. Over hele Europa bobler fritflydende floder af liv. Lokalbefolkninger har igen adgang til rent vand. I vores oceaner er udryddelsestruede fiskebestande atter vokset i genoprettede områder. Alt dette har tilvejebragt jobs og velfærd i hele Europa. Men det er kun begyndelsen. Vi kan gøre meget mere," skriver han.
- HCL