11.05.2017 | Medarbejder
NCC sætter ind mod sundhed på arbejdspladsen
Hos NCC-koncernen vil man gerne have større fokus på sundhed på arbejdspladsen - derfor skal 16.500 medarbejdere i denne uge arbejde med sundheds- og sikkerhedsfremmende aktiviteter.
I løbet af arbejdsmiljøugen kan medarbejderne hos NCC-koncernen komme med idéer til at fremme en mere sikker og sund arbejdskultur. Foto: NCC.
Hos den nordiske NCC-koncern har man erfaret, at det giver store gevinster at høste på både den økonomiske og menneskelige bundlinje ved at sætte aktivt ind for at fremme sundhed på arbejdspladsen.
Derfor har koncernen dedikeret denne uge til at sætte arbejdsmiljøet øverst på dagsordenen, skriver Dagens Byggeri.
Læs også: Ny hjælp til psykisk arbejdsmiljø i kommunerne
I løbet af ugen skal mere end 16.500 medarbejdere på NCCs byggepladser, asfaltfabrikker og kontorer i hele Norden arbejde med sundheds- og sikkerhedsfremmende aktiviteter.
Ledere skal inddrage medarbejdere
Hos NCC påpeger man dog vigtigheden i, at lederne holder fanen højt og inddrager medarbejderne i processen, hvis det store fokus på sundhed skal bide sig fast:
”I NCC har vi en lang række sundhedsfremmende tiltag som sundhedsordninger, gratis frugt, rygestopkurser og ergonomitræning. Men hvis vores indsatser skal slå ordentligt igennem, handler det om at ændre holdninger og adfærd hos medarbejderne”, siger Henning Laursen, der er arbejdsmiljøchef i NCC Danmark og fortsætter:
”Det sker kun gennem en vedvarende indsats og opbakning fra vores ledere og ved at inddrage medarbejderne i processen”.
Sund fornuft at investere i medarbejdernes sundhed
En af de ledere, der arbejder med at fremme sundheden på arbejdspladsen hos NCC er Morten Brask, der er entreprisechef i koncernen:
”Det er sund fornuft, at når du investerer i medarbejdernes sundhed, investerer du samtidigt i glade medarbejdere, og det vil i sidste ende resultere i færre sygedage, højere produktivitet, øget initiativ samt større succes med at tiltrække og fastholde medarbejdere”, siger han til Dagens Byggeri og påpeger, at det er vigtigt at gå foran som et godt eksempel, så medarbejderne ikke er i tvivl om, at sundhed er af høj prioritet.
Under sidste års arbejdsmiljøuge udfordrede Morten Brask sine 29 medarbejdere med en fælles vejning på brovægten ved asfaltfabrikken i Kolding.
Læs også: Analyse: Op til 95.000 nye grønne job i Danmark i 2035
Her vejede medarbejderne 2.800 kilo tilsammen, hvorfor Morten Brask efterfølgende udfordrede sine medarbejdere til tilsammen at tabe 70 kilo i løbet af sommeren.
I denne uges arbejdsmiljøuge kan medarbejderne blandt andet deltage i en intern konkurrence, hvor de skal komme med idéer til en mere sund og sikker arbejdskultur.
- EL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Kommunikation

Aarhusiansk Kvickly bliver til klimalaboratorium
Coop har udvalgt en Kvickly i Aarhus som testlaboratorium for klimavarer og klimatiltag.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.
Samfund

Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet
Region Hovedstaden er gået sammen med Aalborg Universitet og tænketanken Grøn Energi om at få kortlagt muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.
Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne
Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.