11.05.2017  |  Medarbejder

NCC sætter ind mod sundhed på arbejdspladsen

Hos NCC-koncernen vil man gerne have større fokus på sundhed på arbejdspladsen - derfor skal 16.500 medarbejdere i denne uge arbejde med sundheds- og sikkerhedsfremmende aktiviteter.

Hos den nordiske NCC-koncern har man erfaret, at det giver store gevinster at høste på både den økonomiske og menneskelige bundlinje ved at sætte aktivt ind for at fremme sundhed på arbejdspladsen.

Derfor har koncernen dedikeret denne uge til at sætte arbejdsmiljøet øverst på dagsordenen, skriver Dagens Byggeri.

Læs også: Ny hjælp til psykisk arbejdsmiljø i kommunerne

I løbet af ugen skal mere end 16.500 medarbejdere på NCCs byggepladser, asfaltfabrikker og kontorer i hele Norden arbejde med sundheds- og sikkerhedsfremmende aktiviteter.

Ledere skal inddrage medarbejdere
Hos NCC påpeger man dog vigtigheden i, at lederne holder fanen højt og inddrager medarbejderne i processen, hvis det store fokus på sundhed skal bide sig fast:

”I NCC har vi en lang række sundhedsfremmende tiltag som sundhedsordninger, gratis frugt, rygestopkurser og ergonomitræning. Men hvis vores indsatser skal slå ordentligt igennem, handler det om at ændre holdninger og adfærd hos medarbejderne”, siger Henning Laursen, der er arbejdsmiljøchef i NCC Danmark og fortsætter:

”Det sker kun gennem en vedvarende indsats og opbakning fra vores ledere og ved at inddrage medarbejderne i processen”.

Sund fornuft at investere i medarbejdernes sundhed
En af de ledere, der arbejder med at fremme sundheden på arbejdspladsen hos NCC er Morten Brask, der er entreprisechef i koncernen:

”Det er sund fornuft, at når du investerer i medarbejdernes sundhed, investerer du samtidigt i glade medarbejdere, og det vil i sidste ende resultere i færre sygedage, højere produktivitet, øget initiativ samt større succes med at tiltrække og fastholde medarbejdere”, siger han til Dagens Byggeri og påpeger, at det er vigtigt at gå foran som et godt eksempel, så medarbejderne ikke er i tvivl om, at sundhed er af høj prioritet.

Under sidste års arbejdsmiljøuge udfordrede Morten Brask sine 29 medarbejdere med en fælles vejning på brovægten ved asfaltfabrikken i Kolding.

Læs også: Analyse: Op til 95.000 nye grønne job i Danmark i 2035

Her vejede medarbejderne 2.800 kilo tilsammen, hvorfor Morten Brask efterfølgende udfordrede sine medarbejdere til tilsammen at tabe 70 kilo i løbet af sommeren.

I denne uges arbejdsmiljøuge kan medarbejderne blandt andet deltage i en intern konkurrence, hvor de skal komme med idéer til en mere sund og sikker arbejdskultur.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere