29.09.2015 | Klima, miljø og energi
New York og København indgår klimasamarbejde
New York og København har indgået en samarbejdsaftale om håndtering af ekstremt vejr. Det kan betyde vækst for danske virksomheder.
New York mangler løsninger inden for cleantech. Det kan en ny aftale mellem den amerikanske storby og København ændre på. Foto: Flickr/Chris Ford.
Danske virksomheder kan tjene stort på ordre i New York, efter en samarbejdsaftale mellem København og USA's største by skal gøre det lettere at håndtere følgerne af ekstremt vejr.
Derfor er der også gode muligheder for danske virksomheder, der arbejder inden for klimaområdet. For New York efterspørger nemlig en lang række løsninger inden for blandt andet cleantech.
Læs også: Dansk madspilds-reduktion vækker opsigt i USA
København er langt fremme i kampen mod klimaforandringer. Derfor er vi en oplagt rollemodel for andre storbyer verden over. New York vil gerne lære af os, og det vil komme de mange danske virksomheder med speciale inden for området til gavn, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL) og peger på at Københavns Kommune, som en af de første i verden lavet en samlet plan for håndtering af store nedbørsmængder og sikring af kyster.
Dog går læringstiltagene også den anden vej, mener han.
København kan på flere områder også lære af New York, så vores arbejde med at beskytte hovedstaden mod skybrud og havvandsstigninger bliver endnu bedre, siger Morten Kabell som grundlaget for, at de to byer har indgået aftalen.
Læs også: Kinesisk hjælp på vej til verdens fattigste lande og klimaet
For danske cleantech-virksomheder kan aftalen også blive en god forretning. Det mener de hos Dansk Industri i USA.
Vi oplever interesse for danske løsninger i New York. Det gælder i forhold til konkrete klimateknologier, men også inden for miljørådgivning. Vi arbejder sammen med danske virksomheder, som er på vej ind på cleantech markedet i New York. Samarbejdsaftalen vil nu gøre det lettere at være dansk cleantech-virksomhed i New York, siger Andreas Brunsgaard, chef for DIs USA-kontor.
DI har været med til at udvikle samarbejdsaftalen mellem de to byer.
-JPN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Menneskerettigheder

Migrantarbejdere i Qatar bør have del i overskuddet fra VM
Trods visse forbedringer over de sidste 10 år, bør Fifa give milliarder i kompensation til migrantarbejdere i Qatar efter VM er gennemført.
Strategi & ledelse

Telia åbner for salg af brugte mobiler
I et nyt koncept kan forbrugere nu få mulighed for at aflevere og købe brugte mobiler. Konceptet er både en fordel for kunden og kloden, mener direktør.
Samfund

Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer
BLOX og Dansk Industri skal - sammen med et konsortium af danske og europæiske partnere – være med til at finde løsninger, som 100 storbyer kan trække på.
Klima, miljø og energi

Råd: Alle virksomheder bør lave klimaregnskaber
Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har netop offentliggjort syv råd, der blandt andet opfordrer alle virksomheder til at opgøre og rapportere klimaaftryk. Kravet vil alligevel komme fra andre aktører, mener formand for FSR.
Klima, miljø og energi

Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi
Den nye Esbjerg-erklæring, der skal gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter, er en prægtig plan, og den bakkes op af endnu større planer fra EU. Nu skal de bare udføres.
Strategi & ledelse

Ledere er afgørende for den grønne omstilling
Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere, lyder det fra eksperter, ledere og politikere, der har bidraget til publikationen ”Klima kræver ledelse”, som organisationen "Lederne" sendte ud i verden i denne uge.