29.09.2015  |  Klima, miljø og energi

New York og København indgår klimasamarbejde

New York og København har indgået en samarbejdsaftale om håndtering af ekstremt vejr. Det kan betyde vækst for danske virksomheder.

Danske virksomheder kan tjene stort på ordre i New York, efter en samarbejdsaftale mellem København og USA's største by skal gøre det lettere at håndtere følgerne af ekstremt vejr.

Derfor er der også gode muligheder for danske virksomheder, der arbejder inden for klimaområdet. For New York efterspørger nemlig en lang række løsninger inden for blandt andet cleantech.

Læs også: Dansk madspilds-reduktion vækker opsigt i USA

”København er langt fremme i kampen mod klimaforandringer. Derfor er vi en oplagt rollemodel for andre storbyer verden over. New York vil gerne lære af os, og det vil komme de mange danske virksomheder med speciale inden for området til gavn”, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL) og peger på at Københavns Kommune, som en af de første i verden lavet en samlet plan for håndtering af store nedbørsmængder og sikring af kyster.  

Dog går læringstiltagene også den anden vej, mener han.

”København kan på flere områder også lære af New York, så vores arbejde med at beskytte hovedstaden mod skybrud og havvandsstigninger bliver endnu bedre”, siger Morten Kabell som grundlaget for, at de to byer har indgået aftalen.

Læs også: Kinesisk hjælp på vej til verdens fattigste lande og klimaet

For danske cleantech-virksomheder kan aftalen også blive en god forretning. Det mener de hos Dansk Industri i USA.

”Vi oplever interesse for danske løsninger i New York. Det gælder i forhold til konkrete klimateknologier, men også inden for miljørådgivning. Vi arbejder sammen med danske virksomheder, som er på vej ind på cleantech markedet i New York. Samarbejdsaftalen vil nu gøre det lettere at være dansk cleantech-virksomhed i New York”, siger Andreas Brunsgaard, chef for DI’s USA-kontor. 

DI har været med til at udvikle samarbejdsaftalen mellem de to byer. 

-JPN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere