05.02.2018  |  Samfund

Nordisk projekt kortlægger Nordens frontløbere for bæredygtig udvikling

Nordisk Ministeråd vil med et nyt projekt kortlægge de kommuner Norden, der arbejder aktivt med bæredygtig udvikling. Det skal sætte gang i vidensdelingen på tværs af landegrænserne og effektivisere opnåelsen af FN’s 2030-agenda.

De nordiske lande har forpligtet sig til at implementere FN’s Agenda 2030, som er planen for at opnå de 17 verdensmål, der skal fremme økonomisk, økologisk og social bæredygtighed i hele verden.

Et nyt program, Generation 2030 af Nordisk Ministerråd, skal blandt andet bidrage med vidensdeling, analyser og målrettede indsatser for at effektivisere arbejdet med Agenda 2030 i Norden. 

Læs også: Verdens energiforbrug vil toppe i 2030

”Det er vigtigt for både Nordisk Ministerråd og de nordiske regeringer at finde ud af, hvordan kommunerne arbejder med bæredygtighedsmålene. Kortlægningen skal identificere, hvad kommunerne har brug for hjælp med, og hvad regeringerne og ministerrådet kan gøre for at støtte kommunerne i bæredygtighedsarbejdet,” siger Nora Sánchez Gassen, projektleder i Nordregio, ministerrådets forskningscenter for regional udvikling.

Nora Sánchez Gassen, som står for projektet, påpeger at en vidensdeling mellem de nordiske kommuner kan bidrage til en mere effektiv indsats i arbejdet med Agenda 2030 i Norden. Men også som en inspiration for de enkelte kommuner for at vise, hvordan de arbejder med den globale agenda for bæredygtighed, siger hun.

Generation 2030
Programmet Generation 2030 bygger på de grundlæggende principper for 2030-agendaen, som inkluderer de tre dimensioner for bæredygtig udvikling (økonomisk, social og miljømæssig), respekten for menneskerettigheder og princippet om ikke at lade nogen stå tilbage (leave-no-one behind).

Læs også: Nordisk ministerråd vil have grønt transportsamarbejde i Norden

Desuden retter projektet fokus mod kulturens rolle som en vigtig dimension i arbejdet med bæredygtig udvikling. Programmet er udviklet på baggrund af kortlægningen Sustainable Development Action – the Nordic Way (2017) og i samarbejde med forskellige ministerråd inden for det nordiske samarbejde, Nordisk Råd, privatsektoraktører, forskere samt ungdoms- og civilsamfundsorganisationer i Norden.

Programmet løber frem til 2020, fremgår det af rådets hjemmeside.

-JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere