Nordisk samarbejde om klimaplanlægning

Kun halvdelen af Danmarks kommuner har indtil videre klimatilpasning med som en del af deres kommuneplaner, det skal et nordisk samarbejdsprojekt være med til at ændre.

10.05.2010

CSR.dk

En optælling, som Klima- og Energiministeriet har lavet, viser, at kun omkring halvdelen af Danmarks kommuner indtil videre har gjort klimatilpasning til del af deres kommunalplaner. Og der er samtidig forskel på i hvor høj grad, kommunerne arbejder med at reducere klimaændringerne og deres negative virkninger. Derfor har Grontmij - Carl Bro med støtte fra Nordisk Ministerråd taget initiativ til et samarbejdsprojekt om klimaledelse i de nordiske kommuner, der skal forløbe over en toårig periode.

Det overordnede mål for projektet er at udvikle redskaber til kommunerne, som stimulerer til en proaktiv klimatilpasning og hjælper til at reducere potentielle negative effekter af klimaforandringerne i den nordiske region.

”Selvom det stadig debatteres i hvor høj grad klimaændringerne vil finde sted, så er der ingen tvivl om at både havvandstand og nedbørsmængder vil ændre sig markant i fremtiden. Og det rejser en del spørgsmål i kommunerne: Hvordan skal vi klimasikre kommunerne, og hvad kan vi gøre for at mindske klimaændringerne?” siger seniorkonsulent i Grontmij - Carl Bro, Maria Mikkelsen.

Kommunerne er en nøgleaktører i klimaregnskabet. Derfor er det ikke mindst i kommunerne, klimakampen skal udkæmpes - igennem konkrete tiltag inden for klimatilpasning og reduktionsaktiviteter. Det nye projekt skal være med til at sikre, at hele Norden kan drage fordel af de enkelte kommuners kompetencer.

”Det er et vigtigt projekt, fordi tid og penge er en knap ressource, og derfor er det vigtigt, at vi i de nordiske lande kan udnytte hinandens erfaringer. Vi er i de nordiske lande dygtige på forskellige områder, og det er det, vi vil udnytte. Danske kommuner er for eksempel rigtig gode til at energieffektivisere og –optimere gennem for eksempel arbejde med isolering, og vi er langt fremme med vindkraft, mens de i Sverige er nået langt på bioenergi-området,” siger koordinator for Klima- og Luftgruppen i Nordisk Ministerråd, Hans Skotte Møller.

Både Finland, Sverige, Norge og Danmark deltager i projektet, der løber indtil 2011 og finansieres af Nordisk Ministerråd. Nøgleaktører fra de kommunale klimagrupper i samarbejde med Nordisk Ministerråd og Grontmij - Carl Bro vil afholde workshops og danne netværk, så de gode ideer kan spredes hurtigt.

-KPE

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager. Spring Online Cohort. Starting April 2025

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting January 30th 2025.

Dato

10.04.2025

Tid

09:00

Sted

Zoom

DTU
Gå-hjem-møde
DTU Executive MBA Masterclass: Technology innovation - strategies and practice

Join us for an insightful Masterclass where you’ll gain invaluable perspectives from successful startup ventures and the dynamic tech scene at DTU. Explore the strategies of professional investors as they identify opportunities, manage risks, and maximize returns in high-tech startups.

Dato

10.04.2025

Tid

16:00

Sted

In person at DTU Lyngby Campus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online