05.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Nordjylland på forkant med den grønne udvikling i erhvervet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Udsolgt erhvervsarrangement hos IKEA i Aalborg satte fokus på den grønne omstilling i det nordjyske erhvervsliv.

Tirsdag d. 25. april var ca. 130 deltagere, der både talte borgmestre og virksomhedsledere m.v., samlet hos IKEA i Aalborg. Omdrejningspunktet for mødet var bæredygtighed i det nordjyske erhvervsliv.

Arrangementets hovedtaler var forfatter, foredragsholder og professor i organisations- og ledelsesteori, Steen Hildebrandt, der var imponeret over de tværgående samarbejder i Nordjylland: ”Jeg fik ved denne lejlighed et indblik i, hvad der sker i NordDanmark vedrørende grøn omstilling, bæredygtighed mm – og det er ikke småting. Det var en stor oplevelse at få et indblik i, hvad man i NordDanmark arbejder med på disse områder – primært karakteriseret ved en dyb indsigt om, at grøn omstilling, bæredygtig udvikling kun sker, kun kommer i stand, når kommuner, regioner, virksomheder, universiteter, uddannelsesinstitutioner, NGO’ere m.fl. samarbejder – samarbejder på kryds og tværs af alle mulige gamle og forældede grænser og strukturer”.

Professoren var da også sikker på, at det nordjyske erhvervsliv har fat i den lange ende med det grønne fokus, hvilket blev understeget af udtalelsen ”Business as usual er for tabere – de andre arbejder med bæredygtighed”- Steen Hildebrandt.

Arrangementet, der fungerede som et åbent netværksmøde og generalforsamling for Netværk For Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE), trak fuldt hus. IKEA Aalborg, der sidste år blev medlem af netværket, var vært for mødet. ”Vi er rigtig glade for, at vi kunne lægge hus til NBE’s generalforsamling. Det er fantastisk at opleve det engagement, der er for bæredygtigheds-agendaen blandt virksomheder og offentlige instanser her i Nordjylland. For IKEA er bæredygtighed en helt eksistentiel del af den måde vi driver vores forretning – fra måden vi producerer produkter, over materialerne vi bruger, til måden vi bygger og driver vores varehuse, og meget andet. Vi er glade for at arrangementet gav os mulighed for, at dele lidt af vores erfaringer, og ser frem til at deltage i netværket fremover” - Peter Elmose, Varehuschef i IKEA Aalborg.

Dagen blev sluttet af med en rundvisning bag kulissen hos IKEA Aalborg. Her kunne deltagerne blandt andet se varehusets imponerende og omfangsrige affaldssortering, hvor mange typer af affald bliver delt op og sendt til genanvendelse frem for at ende til forbrænding.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne.   Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af dere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere