Nu er Berendsens papirposer til tøjreparationer FSC-mærkede
Berendsen reparerer omhyggeligt deres kunders arbejdstøj for at forlænge levetiden og reducere mængden af tekstilaffald – og nu bliver alle virksomhedens serviceposer til tøjreparationer fremstillet af papir fra bæredygtige FSC-skove.
Hvert år bruger Berendsens kunder ca. 150.000 serviceposer. I poserne lægger kunderne de tøjstykker, som de ønsker, at Berendsens syersker skal reparere eller tilpasse i størrelse – og poserne hentes ugentligt af Berendsens chauffører, samtidig med at de afhenter kundernes øvrige vasketøj. Alle poserne er engangsposer af papir, da kunderne skriver oplysninger om det enkelte tekstils defekter direkte på posen. Derfor gør det en stor bæredygtig forskel, at papiret til serviceposerne nu er FSC-mærket.
”I FSC-skove bliver der ikke fældet mere træ, end skovene kan nå at reproducere. Samtidig sikrer FSC, at dyrelivet beskyttes, og at de mennesker, der arbejder i skovene, har gode og sikre arbejdsvilkår. Så FSC er hele vejen rundt en ansvarlig mærkningsordning, og vores kunder kan sende deres tøj til reparation i poser, der er skabt med ren samvittighed. Ligesom kunderne kan stole på, at vores vaskerier affaldssorterer og deponerer de brugte serviceposer miljømæssigt korrekt ud fra Svanemærkets krav", siger Louise Elver, CSR-chef hos Berendsen.
Holdbare og bæredygtige tekstiler
Berendsens ambition er at have 0 % tekstilaffald i 2030 – og virksomheden gør en stor indsats for at forlænge levetiden på det kvalitetstøj, som de udlejer til deres kunder. Berendsen indkøber holdbare og bæredygtige tekstiler, som de cirkulerer blandt flere brugere og vasker skånsomt på svanemærkede vaskerier. Og Berendsens serviceposer gør det nemt for kunderne at få arbejdstøjet hurtigt repareret, hvis en lynlås går i stykker, eller en syning revner. Den eneste forskel for Berendsens kunder er, at det nye miljøvenlige FSC-papir ikke er overfladebehandlet for at kunne holde til vådt tøj – derfor har virksomheden lavet andre gode reparationsaftaler med de ganske få kunder, der bliver våde under deres arbejde.
"Vores specialvaskerier er udstyret med professionelle symaskiner og erfarne syersker, der kan reparere tøjet, så det fortsat opfylder de højeste kvalitetskrav og de sikkerheds- og hygiejnestandarder, som mange af vores kunder skal leve op til. Det sparer ikke kun miljøet for tekstilaffald – det sikrer også, at vores kunder skal investere mindre i nyt tøj. Og når vores tekstiler på et tidspunkt ikke længere kan bruges af vores kunder, gør vi alt for at give dem et nyt liv – sidste år donerede vi 46.500 af vores kasserede tekstiler til godgørende og bæredygtige formål", siger Anna-Sofie Plougmand, Head of Marketing and Business Development hos Berendsen.