23.03.2023  |  Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond

Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.

Danfoss har netop tilsluttet sig Ellen MacArthur Foundations netværk som en del af sine bestræbelser på at understøtte overgangen til en kulstoffattig og cirkulær økonomi.

Koncernen er det første medlem af netværket siden Novo Nordisk i 2019. Derfor er man selvsagt meget begejstrede for at være en del af netværket, lyder det fra Martin Rossen, der er senior vice president og direktør for kommunikation og bæredygtighed.

Læs også: Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet

”Vores mål er at accelerere udviklingen af kulstoffattige produkter og cirkularitetsinitiativer på tværs af alle vores forretningssegmenter, men det er hårdt arbejde og vanskeligt. Vores fokus er på mekaniske og elektroniske produkter, og vi er glade for at videreudvikle vores tilgang til cirkularitet og med dette netværk positivt påvirke vores strategi for produktdesign. Ellen MacArthur Foundation omfatter nogle af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer, med transformativt potentiale til at demonstrere, hvad der er muligt inden for cirkularitet,” siger han.

Danfoss’ cirkularitetsmål for 2030 er, at mere end 80 procent af koncernens nyudviklede produkter skal være omfattet af cirkularitetstilgangen, og at der etableres samarbejde med 80 procent af Danfoss’ 25 vigtigste kunder.

Målene skal blandt andet realiseres gennem Danfoss’ ’Rethink-Reduce-Recirculate’ tilgang, som indeholder i alt ni strategier, der skal forbedre det cirkulære aspekt i nyudviklede produkter på tværs af koncernens forretningsområder.

Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort

Og det er man hos Ellen MacArthur Foundation glade for at kunne hjælpe med, fortæller netværkschef Katie Attrill.

”Vi byder Danfoss velkommen som netværksmedlem, og ser frem til at støtte virksomheden i arbejdet med cirkulær økonomi. Vi arbejder med en gruppe på mere end 250 organisationer i vores formelle netværk. Netværket omfatter nogle af verdens førende virksomheder, politiske beslutningstagere, byer, akademiske institutioner og meningsdannere. Med vores netværk faciliterer vi samarbejdsprojekter, giver læringsmuligheder og afholder workshops og andre begivenheder for at udforske strategier og løsninger, der understøtter deres overgang til cirkulær økonomi.”

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere