Nu får enfamiliehuse deres egen bæredygtighedscertificering

Green Building Council Denmark har netop lanceret en ny certificering, som skal gøre det nemmere for mindre familier at finde bæredygtige boliger.

Green Building Council Denmark tilskynder til, at fremtidige enfamiliehuse bygges mindre, så man bruger færre ressourcer. Arkivfoto..

11.01.2023

CSR.dk

Det kan være forbundet med en lang række svære valg, når man som familie står og skal til at købe et hus – ikke mindst når det gælder de bæredygtige overvejelser.

Derfor er Green Building Council Denmark nu klar med den nye certificering, DGNB Villa, der gennem 12 kriterier inden for miljø, økonomi og social bæredygtighed skal hjælpe købere med at få overblik over de mange ting, man skal tage stilling til, hvis man vil bo bæredygtigt.

”I en byggeproces skal man som køber forholde sig til rigtig meget. Og det er de færreste, som kan kalde sig ekspert på alt fra afgasning til universelt design. Med DGNB Villa får man hjælp til at sikre kvaliteten i byggeriet. Det er en fordel for den nuværende køber, men også for husets fremtidige ejere og samtidig smart, når huset skal sælges igen,” siger Emilie Elmer Land Jensen, der er projektleder for DGNB Villa hos Green Building Council Denmark, i en pressemeddelelse.

Læs også: Nytænkning af traditionelle byggemetoder afgørende i bæredygtigt byggeri

DGNB Villa er det sidste skud på stammen i en lang række andre certificeringer – herunder DGNB Rum, DGNB Byområder, DGNB Drift samt DGNB Nye bygninger og omfattende renoveringer.

Og i udviklingen af den nye har det være nødvendigt at ændre på formatet, så det er relevant for enfamiliehuse. I forhold til størrelse og anlægsrum er boligtypen nemlig en ”helt anden skala” sammenlignet med andre byggerier, lyder forklaringen.

Vi skal bygge mindre
I forbindelse med certificeringen vil man nu også kunne udregne udledt CO2 per person i stedet for kvadratmeter.

I pressemeddelelsen henviser de blandt andet til data, der viser, at et gennemsnitligt nybygget enfamiliehus ligger på over 200 kvadratmeter, hvilket er 50 procent større end i 1990. Samtidig er størrelsen på familier faldet.

Læs også: Forsikringsselskab: Bæredygtigt byggeri er en udfordring for brandsikkerheden

Green Building Council Denmark vil derfor gerne tilskynde til, at der bygges færre kvadratmeter, da et større hus kræver flere et større forbrug af jordens ressourcer.

”DGNB Villa er første skridt i en bæredygtig retning for boliger i mindre skala. Ser man de planetære grænser som målet, og det bliver vi nødt til, så er der utrolig langt endnu. Og når nu der bygges så mange nye enfamiliehuse, er det vores opgave at skubbe dem i en mere bæredygtig retning,” siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark, i pressemeddelelsen.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V