17.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Nu kan alle virksomheder investere i økologisk landbrug

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den nye danske jordbrugsfond skal opkøbe landbrug, der er ved at lukke eller blive solgt, for efterfølgende at forpagte dem ud til f.eks. unge landmænd, der vil drive dem videre økologisk.

For 25.000 kroner kan du blive medejer af et selskab, der skal fremme udbredelsen af økologi gennem opkøb af landbrugsjord. Finanstilsynet har netop godkendt Danmarks Økologiske Jordbrugsfonds prospekt. Det er Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening, der står bag fonden.

Fondens formål er at fremme landbrug med fokus på miljø og økologi, og så skal fonden være med til at sikre generationsskiftet efter aldrende landmænd, der er på vej ud af erhvervet.

- For os som Naturfredningsforening er det afgørende, at så megen jord som muligt bliver drevet med et økologisk hensyn til miljø, drikkevand, biodiversitet osv., siger landbrugspolitisk seniorrådgiver Rikke Lundsgaard.

Økolandbrug for 110 mio.
Foreløbig har de to foreninger hver investeret 400.000 kroner i projektet. Når aktietegningen åbner 1. september er målet at skaffe 30-35 mio. kroner.
Gennem datterselskabet Dansk Økojord A/S skal fonden opkøbe landbrug, der er ved at lukke eller blive solgt, for efterfølgende at forpagte dem ud til f.eks. unge landmænd, der vil drive dem videre økologisk.
Med omkring 35 mio. kr. vil det være muligt for selskabet at optage realkreditlån, så der i alt vil være 100-110 millioner kroner at købe landbrug for eller omsat – tre til fem ejendomme.

800 interesserede danskere
Direktøren i Den Økologiske Jordbrugsfond, Kim Qvist siger til Dagbladet Information:
- Mindst 800 danskere har allerede meldt sig som interesserede, og fonden har også været i kontakt med en række virksomheder inden for både landbruget, detailhandlen og brancher, der normalt ikke beskæftiger sig med fødevareproduktion, men som ser investeringen som et muligt led i deres CSR-strategi, fortæller Kim Qvist og fortsætter:

- Jeg tror, det rammer lige ind i den danske folkesjæl, at her kan jeg som almindelig dansker være med til at gøre en forskel. Regeringen, Folketinget og de frie markedskræfter gør det jo ikke, siger han til Information.

Læs mere om hvordan du kan erhverve aktier i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere