26.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Nu kan brintbiler tanke op i Aarhus

Aarhus kan nu også bryste sig af at have en brinttankstation. I den forbindelse har kommunen leaset 10 brintbiler.

Elbiler, hybridbiler og brintbiler. De miljørigtige køretøjer vinder i stigende grad frem. Og nu er der godt nyt til dem, der allerede kører rundt i en brintbil. Fremover kan de nemlig også tanke bilen op i Aarhus, der har åbnet sin første brinttankstation. Det skriver lokalavisen.dk.

Læs også: Nye brinttankstationer opføres i Danmark

Brintankstationen, der ligger i Logistikparken i Brabrand ved motorvejskrydset i Aarhus V, er den 8. brinttankstation i Danmark.

På tankstationen tager det cirka tre minutter at fylde bilen op med tre kilo brint, og så har den nok til at køre 500 kilometer. Med lidt vanddamp som den eneste udledning.

Leaset ti biler

Aarhus kommune har valgt at lease 10 brintbiler tiltænkt medarbejdere i Teknik og Miljø. Nok skal kommunen betale en månedlig leasingydelse på i alt 80.000 kroner, men der er en grund til, at valget ikke faldt på almindelige biler, fortæller rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S), der var med til at indvie den nye tankstation:

”Det koster noget mere, end det ville have gjort at lease almindelige biler. Men det skal ses i sammenhæng med vores overordnede mål om at blive CO2-neutrale i 2030”, siger Kristian Würtz til lokalavisen.dk.

Læs også: Ny forskning lover billigere brintbiler

Foruden de nuværende otte brinttankstationer i Danmark er én under etablering, mens to er på tegnebrættet.

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere