Nu kan virksomheder blive holdt ansvarlig for deres forpligtigelse til ikke at rydde skovområder

Det er et stort problem for klimaet, at stadig flere og flere skovområder bliver ryddet hvert år til fordel for landbrug. Og selvom flere virksomheder har forpligtet sig til at stoppe, så mangler der konkrete retningslinjer – men det har AFi nu kommet med et bud på.

Skovområder er vigtige for at stoppe temperaturstigningerne, men stadigt større områder bliver fældet. Mange virksomheder har lovet at arbejde for at stoppe rydningen, men har svært ved at implementere løfterne. Det skal nye retningslinjer hjælpe til med. Arkivfoto..

31.07.2019

CSR.dk

Virksomheder, der dyrker landbrug på skovområder, har et stort medansvar i at vende klimasituationen. Og som anerkendelse af dette har over 500 virksomheder forpligtet sig til at bekæmpe skovrydning gennem de sidste ti år.

Læs også: Chokolade med god smag i munden kræver en indsats

Men på trods af denne positive trend bliver stadigt flere skovområder ryddet hvert år. Virksomhederne har simpelthen svært ved at leve op til deres løfter, og det skyldes blandt andet dårlig overvågning af produktionen. Derfor har en gruppe civile samfundspartnere lanceret en ny arbejdsramme, Accountablity Framework initiative (AFi), skriver ethicalcorp.com.

Den bygger både på eksisterende tiltag samt på den kollektive oplevelse fra miljø- og sociale organisationer, der udgør AFi: The Nature Conservancy, Forest Peoples Programme, Imaflora, National Wildlife Federation, Proforest, Rainforest Alliance, Resourcetrust, Social Accountability International, World Resources Institute, WWF, Verité, samt den uafhængige ekspert Gita Syahrani fra Indonesien og Silas Slakor fra Liberia.

Kan være afgørende faktor
Morgan Gillespy fra den London-baserede NGO CDP argumenterer sammen med Leah Samberg fra Rainforest Alliance-ngo’en med hovedkvarter i New York for, at Accountability Framework kan være med til at lukke hullet i forhold til at holde virksomheder op på deres løfter om at bevare skovområder.

Rammerne definerer, hvordan ”godt” ser ud, når det kommer til at implementere og demonstrere fremskridt i forhold til virksomhedsforpligtelser til at eliminere skovrydning, konvertering af økosystemer og krænkelser af menneskerettigheder fra forsyningskæder inden for landbrug og skovbrug.

Derudover giver det ensartede mål for fremskridt på tværs af råvarer, regioner og forsyningskædepositioner og giver en virksomhed en sti til pålideligt at demonstrere kontinuerlig forbedring og opfyldelse af forpligtelser.

Læs også: Blockchain skal sende penge direkte til bonden

Ved at bruge rammerne kan virksomheder hjælpe med at sikre, at deres forpligtelser, aktiviteter, overvågningssystemer og rapporteringspraksis afspejler de fælles aftalte normer samt bedste praksis.

- SDN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V