20.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Nu støtter staten grønne, danske startups i udviklingslande

Fremover vil programmet Danida Innovation & Business Explorer yde tilskud til danske startups i udviklingslande. Det sker som led i en strategi, der skal hive grønne investeringer til Danmark.

Danske startups og iværksættervirksomheder har meget at byde på, og de kompetencer skal nu bringes i spil til at indfri FN’s verdensmål og Paris-aftalen. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Danske iværksættere ser kæmpe muligheder i FNs verdensmål

Det skal ske igennem Danida Innovation & Business Explorer, der fremadrettet vil yde tilskud til danske virksomheder i forbindelse med undersøgelse af konkrete forretningsmuligheder i en række udviklingslande.

Danida Innovation & Business Explorer kan benyttes i lande som af Verdensbanken kategoriseres som henholdsvis lavindkomst- eller lavere middelindkomstlande, hvor der er en dansk repræsentation.

Danske virksomheder kan også søge tilskud til at undersøge mulighederne for at tilbyde danske løsninger i humanitære situationer i samarbejde med humanitære organisationer.

Dette gælder i en række lande, hvor Danmark er engageret i humanitært arbejde.

”Startups tør tænke nyt og skabe innovative løsninger inden for alt fra solceller til blockchain-teknologi. Vi har brug for, at de kommer på banen og er med til at nytænke den måde, vi arbejder med bæredygtig udvikling på. Derfor giver vi nu en håndsrækning gennem Danida Innovation & Business Explorer, så vi sammen kan indfri verdensmålene”, siger udviklingsminister Rasmus Prehn (S), og fortsætter:

”Vi har i lang tid støttet de mere etablerede virksomheder, og det skal vi selvfølgelig blive ved med. Nu vil vi udvide programmet og også støtte iværksættere, så de kan være med til at fremme grøn udvikling uden for Danmarks grænser”.

Danmark i den grønne føretrøje
Det nyopstartede iværksætter-program går fint i spænd med udenrigsminister Jeppe Kofods (S) ønske om at tiltrække bæredygtige investeringer fra udlandet og at sætte fart i grønne, danske startups:

”Danmark skal være det åbenlyse sted at lægge sine grønne investeringer. Vi skal i højere grad tiltrække investeringsprojekter, der bidrager til at løse vores - og de globale - klimaudfordringer, og som bidrager til at opfylde FN's 17 verdensmål”, skriver han i Børsen.

Det maksimale tilskud, som danske virksomheder kan modtage gennem Danida Innovation & Business Explorer, er 50 procent af de samlede faktiske omkostninger med et maksimum på 500.000 kr.

Læs også: Nyt institut vil samle støtten til de bæredygtige iværksættere

Danida Innovation & Business Explorer erstatter det tidligere Danida Business Explorer. Der er i alt afsat 15 millioner kroner i 2020. Som noget nyt kan startups nu søge tilskud på andre præmisser og med mindre projekter.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere