13.10.2017  |  Samfund

Ny digital platform for materialer til bæredygtigt byggeri

Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri vokser disse år, og det samme gør behovet for hurtig adgang til at overskue og sammenligne forskellige produkters bæredygtige egenskaber. En ny onlineplatform skal løse den opgave.

Bygherrer, rådgivere, entreprenører, indkøbere og andre beslutningstagere, der gerne vil bygge bæredygtigt, har fået et nyt værktøj, hvor de kan finde og sammenligne bæredygtige byggevarer. På portalen P-BB.dk findes nu en database over produkter til netop bæredygtigt byggeri.  

Læs også: Cirkulært byggeri involverer hele forsyningskæden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sitet er skabt af Molio - Byggeriets Videnscenter sammen med erhvervsnetværket MiljøForum Fyn og softwarevirksomheden Processio som en professionel vidensbase, der kan bidrage til at fremme bæredygtigheden i byggebranchen.

”Tiden er moden til at satse på en samlet produktdatabase, der hurtigt og nemt kan parre brugernes specifikke behov med de helt rigtige, bæredygtige produkter”, siger direktør i Molio, Christian Lerche, og fortsætter:

”De senere år har der været forskellige tilløb til at få udviklet en fælles database a la den her, og vi mærker derfor stor interesse og opbakning i branchen blandt virksomheder, organisationer og netværk, der arbejder for udbredelsen af det bæredygtige byggeri.”

Den samme interesse oplever MiljøForum Fyn i form af en øget efterspørgsel efter produkter til bæredygtigt byggeri, fx når der afholdes markedsdialoger.

”Vi ser platformen som det helt rigtige værktøj til at synliggøre de producenter, der kan levere de energirigtige, miljøvenlige og sunde materialer, der matcher kravene i de bæredygtige byggerier”, siger forretningsudvikler i MiljøForum Fyn, Birgitte Junge, og tilføjer:

”Vi er overbeviste om, at det vil styrke deres forretning, hvis det bliver nemmere at udstille og sammenligne produkterne”.

Dokumentation og ansvar på plads
Et afgørende punkt for parterne bag P-BB er, at de produkter, man kan finde i databasen også lever op til de egenskaber, de lover. Derfor kan leverandøren registrere produkter i databasen med dokumentation for miljøcertificeringer, EPD, certificeringer i forhold til indeklima, indhold af evt. miljøbelastende materialer/stoffer, LCA (livscyklusanalyse), social bæredygtighed etc.

Disse kriterier kan brugerne så filtrere deres søgninger efter. Hvis en leverandør ikke har en certificering eller anden officiel dokumentation, kan leverandøren beskrive produktet og dets egenskaber under en ’Tro- og love-erklæring’. Dermed placeres der et ansvar for, at de registrerede data er valide. 

”Det er super for branchen, at vi nu får et opslagsværk, hvor man kan finde informationer om produkternes bæredygtighed. Hos Dampa håber vi på, at det vil give os mulighed for at komme i tidlig og konstruktiv dialog med rådgivere, og ikke mindst, at de får øjnene op for, at vores lofter lever op til kravene for bæredygtighed”, siger Jan Frydenlund, der er salgschef for byggeri hos Dampa Aps, som er blandt de første leverandører på P-BB.

Læs også: ”Bæredygtige materialer er noget sludder”

Det er gratis at søge efter produkter på P-BB. Sitet er finansieret ved, at den enkelte producent køber sig adgang til databasen, og derfor er P-BB ikke afhængig af enkelte organisationer eller offentlige støttekroner.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere