03.04.2014  |  Strategi & ledelse

Ny handlingsplan om menneskerettigheder for dansk erhvervsliv

Erhvervs- og Vækstministeriet har i samarbejde med Udviklingsministeriet offentliggjort en handlingsplan, der skal understøtte danske virksomheders håndtering af menneskerettigheder både i Danmark og i udlandet.

Danmark er blandt de første lande i verden til at offentliggøre en handlingsplan for, hvordan man gennemfører ??FN’s retningslinjer for erhvervsliv og menneskerettigheder. Handlingsplanen lanceres af erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen, og handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen, og samler en række initiativer, der skal understøtte erhvervslivets fokus på respekt for menneskerettigheder.

”Handlingsplanen viser, at Danmark har arbejdet målrettet med at gennemføre FN’s retningslinjer for erhvervsliv og menneskerettigheder. Handlingsplanen er et godt fundament for at understøtte danske virksomheders indsats for at respektere menneskerettighederne”, siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.  

Læs også: CSR-ekspert: Ingen virksomheder respekterer menneskerettigheder

Principperne i handlingsplan er væsentlige og tiltænkt danske virksomheder, der opererer på nye vækstmarkeder, hvor menneskerettigheder ofte er under pres. I de seneste par uger har der eksempelvis været internationalt fokus på tekstilarbejdernes arbejdsforhold i Bangladesh.  

Mogens Jensen tilføjer i pressemeddelelsen:

”Der er ingen tvivl om, at det kan være svært for danske virksomheder at få overblik over, om menneskerettighederne bliver overholdt, når de går ind på nye vækstmarkeder. Vi hjælper derfor med værktøjer, råd og vejledning. Samtidig støtter vi udviklingslandene i at skabe de nødvendige rammevilkår, der kan beskytte mod menneskerettighedskrænkelser i den private sektor.”

Læs også: Dansk handelsinitiativ skal støtte syersker i Bangladesh

Handlingsplanen er udarbejdet på opfordring fra både FN og EU.

Se handlingsplanen her

-TK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere