15.09.2020  |  Samfund

Ny klimafond skal give 27.500 grønne arbejdspladser

Danmarks Grønne Investeringsfond, som er en del af finanslovsaftalen for 2020, er nu en realitet. 25 milliarder skal booste udviklingen af vedvarende energi, udbredelse af nye teknologier til energilagring samt øge eksporten af grøn energi til udlandet.

Regeringen har netop givet grønt lys til, at der kan laves de første finansieringer i den Danmarks Grønne Investeringsfond. En rigtig god nyhed for de grønne virksomheder i Danmark. Det betyder nemlig, at fonden er klar til at sende milliarder ud til grønne teknologier og løsninger til gavn for klima og økonomi.

”Det er en stor glæde, at vi nu kan begynde arbejdet med at sikre endnu mere kapital til grønne teknologier og løsninger. Så kan vi bidrage til udvikling af nye bæredygtige virksomheder, skabe mange nye job og betydelige CO2-reduktioner, der kan hjælpe os på vej mod 70%-målet i 2030,” udtaler Anders Eldrup, bestyrelsesformand for Danmarks Grønne Investeringsfond.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S), præsenterede i går, d. 14. september 2020, sammen med regeringens støttepartier og Alternativet det, der også bliver kaldt den Grønne Fremtidsfond.

Får vindmølleeventry til at ligne en pixiebog
Ambitionen er at gøre Danmark til grøn stormagt i kraft af samarbejde mellem private aktører, politikere og erhvervsliv.

”Jeg tror på, at potentialet i det grønne erhvervseventyr, som i dag får et ekstra boost og ekstra kræfter, får den store bog om erhvervseventyret med vindmøllerne til at ligne en lille pixiebog,” sagde Simon Kollerup ifølge Altinget.

Læs også: IDA lancerer crowdfundingplatform til grønne iværksættere

”Hvis kloden skal leve op til Paris-aftalen, så skal der investeres mere end 90.000 milliarder kroner i ny teknologi og nye løsninger. Og de skal selvfølgelig være made in Denmark,” tilføjede han.

Dansk industri ser også stort potentiale i fonden, som ifølge underdirektør Peter Thagesen vil være en fordel for klimaet, men også for eksport og nye arbejdspladser.

Reelt fire fonde
Fondens arbejde skal årligt evalueres, og både den nationale og globale CO2-effekt af investeringerne skal løbende rapporteres.

De 25 mia. kr., skal fordeles på fire fonde, nemlig EKF Danmarks Eksportkreditfond, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond er blevet styrket med samlet 10 mia. kr.

Læs mere om Danmarks Grønne Fremtidsfond her. 

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere