19.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Ny kommission skal styrke verdens evne til at tilpasse sig klimaforandringerne

Danmark bliver medarrangør af den nye Global Commission on Adaptation, som lanceres i Haag i Holland tirsdag. Det hollandske initiativ vil fungere i to år og har som formål at sætte øget fokus på global klimatilpasning.

Udarbejdelsen af en rapport til FN’s Klimatopmøde i september 2019 samt støtte implementeringen af de forpligtelser, som indgås på topmødet.

Sådan lyder nogle af de vigtigste opgaver for den nye kommission "Global Commission on Adaptation", der vil facilitere dialog på tværs af landegrænser blandt repræsentanter fra den private sektor, civilsamfundet, vidensinstitutioner og stater.

Det skriver Globalnyt.

Læs også: TerraCycle modtager FN Klima-pris

”Klimatilpasning er en global udfordring, som kræver samarbejde på tværs af sektorer og landegrænser. Det er i vores alles interesse at støtte arbejdet for at finde og ikke mindst finansiere konkrete løsninger, der kan hjælpe befolkninger med at handle her og nu. Derfor støtter Danmark Global Commission on Adaptation", siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

FN’s Klimatopmøde i september 2019 skal gøre status på implementeringen af Paris-aftalen. Særligt inddragelsen af den private sektor er vigtig, fortæller udviklingsministeren.

”For at kunne levere på de løfter, som vi har givet i Paris-aftalen, er det helt afgørende at engagere den private sektor i arbejdet med klimatilpasning. Den private sektors viden, teknologi og finansiering skal meget mere i spil og det er blandt andet finansiering af klimatilpasning, som FN’s Klimatopmøde i september 2019 vil handle om", siger Ulla Tørnæs ifølge Globalnyt.

Kommissær fra den private sektor
Peter Damgaard Jensen er udpeget til at være Danmarks kommissær og kommer selv fra den private sektor i kraft af sin stilling som administrerende direktør i pensionsselskabet PKA. Foruden direktørposten i PKA er han også formand for The Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC), en europæisk sammenslutning af investorer, der arbejder med klimadagsordenen.

”Jeg glad for at være udpeget som Danmarks repræsentant, og jeg ser frem til at bringe mine erfaringer fra PKA og IIGCC ind i kommissionens arbejde. Et stærkt samarbejde og udveksling af viden, kapital og teknologi mellem den offentlige og private sektor er afgørende for, at vi som samfund kan få skabt en mere bæredygtig fremtid, og få bremset konsekvenserne af klimaforandringer. Det håber jeg, at den nye kommissions arbejde vil bidrage til", siger Peter Damgaard Jensen.

Læs også: Regeringen skyder 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling

Kommissionens arbejde vil styrke tilpasningsindsatser, som eksempelvis vil gavne de mennesker, der er bosiddende i områder, som er truet af oversvømmelse eller andre klimarelaterede naturkatastrofer. Særligt udviklingslandene er sårbare over for klimaforandringer og har derfor stort behov for at tilpasse sig de ændrede omstændigheder.

”På grund af klimaforandringerne risikerer mange af verdens fattigste at miste deres livsgrundlag og sænke dybere ned i fattigdommen. Det har omfattende konsekvenser, ikke kun for deres egne livsvilkår, men også for samfundenes stabilitet og udvikling", fortæller Ulla Tørnæs.

Danmark planlægger at støtte Global Commission on Adaptation med 5 millioner euro (37,25 millioner kroner) over to år.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere