20.10.2017 | Klima, miljø og energi
TerraCycle modtager FN Klima-pris
Til november modtager TerraCycle FNs klimapris. Det sker på baggrund af virksomhedens samarbejde med Procter & Gamble og Suez, der sammen har skabt verdens første genanvendelige shampooflaske lavet med strandplast.
Noget af den strandplast, der bliver brugt i den genanvendelige shampooflaske, bliver blandt andet insamlet på danske kystområder. Her ses en gruppe, der foretager en strandrensning i Thy. Foto: TerraCycle
Hos den miljøvirksomheden TerraCycle kan man snart bryste sig af at modtage FNs klima-pris ”Momentum of Change Lighthouse Activity”. Det sker under FNs konference for klimaforandringer (COP23), der finder sted i Bonn i Tyskland til november.
Læs også: Udfordringerne ved at producere med genbrugsplast
Prisen er givet på baggrund af virksomhedens samarbejde med Procter & Gamble og Suez, der beror sig på at skabe verdens første genanvendelige shampooflaske lavet med strandplast.
”Vi er utroligt beærede over at blive anerkendt for vores og vores partneres hårde arbejde for at gøre noget ved nogle af verdens største miljøproblemer. Vi håber, at den opmærksomhed projektet skaber kan hjælpe med at gøre folk mere opmærksomme på, hvor stort et problem strandplast reelt er og vil inspirere folk til at involvere sig”, siger Tom Szaky, der er CEO hos TerraCycles.
TerraCycle er kendt for at udvikle videnskabelige løsninger til svært genanvendelige produkter, såsom chips-poser, kaffekapsler, kuglepenne og cigaretskodder for at omdanne dem til nye råmaterialer.
I Europa opererer TerraCycle på 12 markeder, herunder Storbritannien, Irland og Frankrig.
Fokus på bekæmpelse af klimaforandringer
”Momentum for Change” initiativet, drevet af FNs sekretariat for klimaforandringer, sætter fokus på nogle af de mest innovative, skalérbare og praktiske eksempler på hvad folk på tværs af kloden gør for at bekæmpe klimaforandringer.
Derudover er ”Momentum for Change” en del af en større indsats for at mobilisere handlinger og ambitioner, mens de nationale regeringer arbejder på at implementere klimaaftalen fra Paris samt verdensmålene for bæredygtig udvikling.
Læs også: Ikea klar med køkkenlåger af genbrugsplast og -træ
”The Lighthouse Activities” 2017 består af en række projekter og personlige historier, der alle berør bæredygtighed, klimabeskyttelse, miljøbevidsthed og social ansvarlighed.
Den komplette liste af ”The Momentum for Change Lighthouse Activity” vindere 2017 blev offentliggjort under en ceremoni torsdag den 12. oktober i Berlin.
- EL
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.