27.03.2019  |  Klima, miljø og energi

Ny publikation: Grøn omstilling hos 100 små og mellemstore virksomheder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bliv inspireret af små og mellemstore virksomheders grønne omstilling. I denne publikation viser vi resultaterne fra projektet Bæredygtig Bundlinje. Her har 100 virksomheder fra 10 forskellige brancher arbejdet med grønne indsatser.

Skridt for skridt fra energitjek til cirkulære initiativer

Uddrag: I Bæredygtig Bundlinje har vi fundet et stort potentiale i at arbejde med grøn omstilling hos små og mellemstore virksomheder. Udover at bidrage til en mere bæredygtig produktion og bæredygtigt forbrug, kan det ofte også betale sig økonomisk. Omstillingen kan give virksomhederne konkurrencefordele og vækstpotentiale.

Nogle virksomheder er født cirkulære og harbæredygtighed i deres DNA. Men hvad med allede andre? I Bæredygtig Bundlinje har kommuner arbejdet for at få små og mellemstore virksomheder med ombord på den grønne omstilling.


Kommunerne spiller en afgørende rolle, fordi de kender til deres lokale erhvervsliv gennem for eksempel erhvervsfremme og miljøtilsyn. Kommunerne har dermed en unik mulighed for at starte en dialog om grøn omstilling med deres lokale små og mellemstore virksomheder, der ikke tidligere har arbejdet med den dagsorden.

Der er et stort potentiale i at starte i det små. Mange små og mellemstore virksomheder ser ikke den grønne omstilling som en kerneopgave fra første færd, fordi den daglige drift er i fokus. Men mange virksomheder kan opnå store energibesparelser og reducere deres materialeforbrug med en relativt lille og ukompliceret indsats. Derfra kan de så arbejde videre med flere initiativer, der på sigt gør forretningen mere cirkulær og mere konkurrencedygtig. For eksempel ved at lave produkter, der kan tages tilbage eller genanvendes.

I Bæredygtig Bundlinje har virksomhederne fået en konkret vejledning, der tager udgangspunkt i netop dem og deres bundlinje.

Læs publikationen her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere