15.07.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny rapport: CO2-neutralitet kan ikke opnås uden større energiinnovation

En ny rapport fra The International Energy Agency viser, at innovationen inden for grøn energi går alt for langsomt, hvis vi skal nå klimamålene.

Hvis vi skal nå klimamålene fra blandt andet Paris-aftalen, skal der bruges langt mere energi på innovation og forskning, end der bruges i dag.

Læs også: Nyt forskningscenter skal mindske skibsfartens CO2-udslip

Det tydeliggør en ny rapport fra The International Energy Agency, IEA, skriver Børsen.

“På et tidspunkt, hvor hurtig innovation er hårdt nødvendigt, har covid-19 givet et stort tilbageslag”, skriver IEA.

Rapporten viser, at store dele af den nuværende CO2-udledning ikke kan fjernes ved hjælp af allerede eksisterende teknologi.

Derfor skal der udvikles helt nye metoder, hvis områder som for eksempel skibsfart og lastbil- og luftfartstransport skal være CO2-neutrale.

Alt for langsomt
”En ”afkarbonisering” af disse sektorer vil kræve udvikling af nye teknologier, der endnu ikke er i brug. Og mange af de nuværende rene energiteknologier har behov for mere udvikling for at bringe omkostningerne ned og accelerere implementeringen af dem”, lyder det i rapporten.

Troels Ranis, branchedirektør for energi og klimapolitik hos DI, mener, at rapporten rammer plet:

”IEA slår hovedet på sømmet. Mener man Parisaftalen seriøst, så er det nuværende tempo alt for langsomt,” siger han til Børsen.

En af årsagerne til, at innovationen går for langsomt, er, at coronakrisen har bremset forskningen.

Læs også: Novo Nordisk Fonden afsætter 750 mio. kr. til forskning i grøn bioteknologi

”Mange af landes forskningsbevillinger er knyttet til deres bruttonationalprodukt, og når det falder, så falder forskningsbevillingerne på grund af coronakrisens indhug i økonomien. Så hvis vi ikke passer på, falder bevillingerne automatisk, og det er netop forskningen, der skal hjælpe os med at nå klimamålene”, siger Connie Hedegaard, EU’s første klimakommissær, til Børsen.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere