Nyt accelerator-program vil over grænsen

SMV’er med bæredygtige løsninger og trang til eksport behøver ikke lede længere. Med et nyt program tilbyder Udenrigsministeriet tæt sparring med rådgivere fra ambassader på udvalgte markeder.

Udenrigsminsiteriet står bag et nyt tilbud til SMV'er, som skal give eksport med verdensmålsfokus..

07.04.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

”I bund og grund er det jo et virkelig godt tilbud,” siger Christina Freddie.

”Man får solidt input og et fuldstændig håndholdt sparringsforløb med markedsfolk på Danmarks ambassader. For 10.000 kr!,” fortsætter hun.

CSR.dk har spurgt Christina Freddie, som er ansvarlig for Udenrigsministeriets nye SDG Business Accelerator, om der er noget, hun gerne vil sige til Danmarks travle SMV’er. For acceleratoren er hverken den første eller det eneste tilbud der findes til SMV’erne. Men den har noget, som ingen andre har: et klart fokus på eksportsalg, et sektorfokus og adgang til de betragtelige vidensressourcer, som den danske udenrigstjeneste ligger inde med.

Det handler om eksport
Det er også det, der bliver lagt vægt på i de ansøgninger fra SMV’er, som programmet allerede har modtaget.

Christina Freddie er ansvarlig for SDG Business Accelerator i Udenrigsministeriet. .

”De vil gerne i gang eller videre med eksport og er interesserede i at få kvalificeret hjælp til at få adgang til mulighederne på et givent marked,” fortæller Christina Freddie.

Det, ambassadens medarbejdere kan tilbyde, er et grundigt kendskab til de lokale dagsordener, måden man taler om bæredygtighed på i det marked, hvordan det udmønter sig i krav og regler, hvilke nationale programmer og politiske flagskibe, man med fordel kunne lægge sig op ad, for at være relevant i det land osv.

Ideen er at finde den lykkelige fællesmængde mellem SDG-dagsordenen, nationale dagsordner og regulering og de deltagende virksomheders produkter og løsninger – og så slå til!

Det ender i en handlingsplan
SDG Business Accelerator-programmet har fire forløb rettet mod virksomheder inden for fire sektorer: sundhed, energi, vand og fødevarer. De løber alle af stablen inden udgangen af 2023. Første forløb begynder på denne side af sommerferien og er målrettet virksomheder med aktiviteter inden for sundhed og life science.

Hvert forløb strækker sig over tre måneder med fire workshops, en-til-en sparring mellem disse og et markedsbesøg i midten. (Hvor virksomheden selv skal dække rejseudgifter).  Man kan finde mere information om at deltage i den vedhæftede pdf nederst på siden.

Kravene til virksomheden er, at dens produkter og løsninger har eksportpotentiale og potentiale til at adressere de udfordringer som verdensmålene sætter fokus på. Desuden skal der være motivation (også på ledelsesplan) til at arbejde strategisk med bæredygtighed of verdensmål. I løbet af processen finder virksomheden til gengæld ud af, hvilke verdensmål der er relevante for dem, hvordan de kan sætte mål og dokumentere fremskridt inden for miljø og socialt ansvar, og hvad de kan (og ikke kan) kommunikere omkring virksomhedens bæredygtige engagement.

Det samlede forløb skal resultere i en handlingsplan inklusive et ”roadmap for change”. Men også lidt mindre konkrete målsætninger om, at de deltagende virksomheder skal være på forkant med krav til bæredygtighed, at det bliver synligt hvordan og hvilke døre, der kan åbnes med et fokus på bæredygtighed og opbygningen af et netværk på det udvalgte marked.

Man kan ansøge om at deltage her: http://sdgbusinessaccelerator.dk/ 

Skal vise at Danmark har meget at byde på
Udenrigsministeriets SDG Business Accelerator er også på andre områder ikke som alle de andre acceleratorforløb. F.eks. udspringer den af en lovmæssig forpligtelse etableret med den nationale handlingsplan for verdensmålene. De fire sektorer, den arbejder med, er dem, Danmark allerede har etableret som sine styrkepositioner og har særligt fokus på i arbejdet med erhvervsfremme.

Acceleratoren kan i den forbindelse også fungere som springbræt til at deltage i andre af Udenrigsministeriets tilbud til virksomheder, som f.eks. Verdensmålsfremstød, som er en særlig pulje til erhvervsfremstød, hvor fokus er på at vise verdensmålsløsninger frem. Dem kan man læse mere om her.

”Vi skal være med til at vise, at ikke bare er verdensmålene god forretning, danske virksomheder har også virkelig meget at byde på i det regi. Udenrigsministeriet har tidligere regnet på, at der kan ligge 400 milliarder kroner og vente på danske virksomheder i 2030. Det er nogle af dem, vi skal hjælpe SMV’er i de fire sektorer med at komme ud og hente,” siger Christina Freddie.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

02.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Magt, Interessevaretagelse og Lobbyisme

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

31.03.2025CSR.dk

Milliarddyr klimasikringsplan møder skepsis fra eksperter

31.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Talent Management Accelerator

28.03.2025CSR.dk

Regionerne er foran i tidsplanen for den grønne omstilling

28.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Sustainable Finance and ESG Integration

28.03.2025Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams