21.03.2017  |  Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal forhindre skovning i kakaoindustrien

Tolv af verdens førende kakao- og chokoladevirksomheder er gået sammen for at forhindre bl.a. skovødelæggelser i forbindelse med den globale kakaoproduktion.

Tolv af verdens førende kakao- og chokoladevirksomheder har for nylig annonceret "The Cocoa and Forests Initiative", der har sat sig for at forhindre fremtidige nedbrydelser af skove i forbindelse med den globale kakaoproduktion.

Det forpligter dem til fremadrettet at arbejde tæt sammen med bl.a. kakao-producerende lande, landmænd, landbrugsorganisationer, civilsamfundsorganisationer, udviklingspartnere og andre interessenter, så de kan være med til at hindre mulige skovrydninger og -ødelæggelser i forbindelse med den globale produktion af kakao.

Læs også: Grøn startup bygger landbrug på tage

Udover at forsøge at forhindre bl.a. skovødelæggelser har initiativet til hensigt at forbedre eksistensgrundlaget for småbønder, der arbejder med kakaobønner. Disse foranstaltninger vil blive annonceret til COP23-konferencen, der vil finde sted i tyske Bonn til november.

Initiativet er det første af sin slags med fokus på hindring af skovødelæggelser i forbindelse med den globale kakaoproduktion.

De 12 virksomheder, der er en del af det nye initiativ, omfatter bl.a. Mars, Ferrero, Nestlé, Barry Callebaut og Blommer Chocolate Company

-EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere