Nyt initiativ skal hjælpe 900.000 boligejere med at klimasikre deres boliger
Sidste år blev det vådeste år i dansk vejrhistorie, og de massive mængder vand skabte store problemer for mange af landets husejere. Men nu vil Totalkredit og NRGi hjælpe boligejere med at sikre deres hjem mod de stigende vejrudfordringer.
Når boligejere tjekker ugens vejrudsigt, er det ikke usædvanligt, at prognosen byder på regn, regn og atter regn. Alene i 2023 fik vi hele 972,7 millimeter nedbør ifølge DMI, hvilket gjorde året til det mest nedbørsrige i Danmarkshistorien. Og aldrig før har vi set så store mængder nedbør i årets første ni måneder som i 2024.
Med de store mængder regn følger nye udfordringer for danske boligejere. For at hjælpe dem har energi- og rådgivningskoncernen NRGi i samarbejde med Totalkredit lanceret et klimatjek, der skal hjælpe boligejere med at klimasikre deres hjem mod voldsomme regnskyl og oversvømmelser.
Hos NRGi mærker man, at interessen for at klimasikre sin bolig, er steget betydeligt hos boligejerne. Det fortæller Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi.
“Når jeg taler med boligejere, oplever jeg oftere, at flere og flere bekymrer sig om de ændrede vejrforhold. Frygten for vand i kælderen, oversvømmelser fra kloakker eller vandløb og regn, der trænger ind gennem taget, fylder meget i folks bevidsthed," siger han.
Med et klimatjek kan kunder i Totalkredit få tilbudt uvildig rådgivning fra en ekspert fra NRGi, der gennemgår ens bolig og kommer med konkrete forslag til, hvordan skader kan forebygges, og hjemmet kan gøres mere robust mod fremtidens vejr.
Forebyggelse frem for reparation
Sammenligner man første kvartal i 2023 med samme periode i 2024, steg antallet af anmeldte vandskader fra 1080 til 4205. Det viser tal fra F&P, som er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaber.
Ifølge Bo Halm Andersen kan det som boligejer være værd at overveje at klimasikre sin bolig, især hvis man er bekymret for risikoen for oversvømmelser eller klimarelaterede skader.
“Som tommelfingerregel er det altid bedre at forebygge end at stå med store og omkostningsfulde reparationer, når skaden først er sket – og det gælder naturligvis også ved oversvømmelser og andre former for vandskader," forklarer Bo Halm Andersen og tilføjer:
“Når man løbende vedligeholder sin bolig og tager nogle forebyggende skridt, kan det virkelig være med til at gøre en forskel. På den måde kan man forhindre store skader, som ellers kan ende med at koste både tid, penge og en masse besvær."
Klimatjek
Ønsker man som boligejer at vide mere om klimatjek, kan man kontakte sin rådgiver i sit pengeinstitut for yderligere information.
- EHS