11.10.2021
Nyt medlem: A:GAIN vil gøre det cirkulære byggeri mainstream
Indhold fra partner Hvad er dette?
Foreningen byder velkommen til et nyt medlem. A:GAIN ApS er en virksomhed der spinner ud af Lendager Group og nu skal gøre bæredygtige byggeprodukter- samt landskabs- og indretningsløsninger til mainstream i ejendomsbranchen. Virksomhedens portefølje af løsninger skal bestå af produkter lavet af materialer der har haft deres første livscyklus, samt med tiden også biobaserede materialer.
Foreningens nye medlem A:GAIN vil bidrage til at gøre byggeriet mere bæredygtigt og cirkulært.
Der sker gennem innovation og samarbejder på tværs af værdikæder, hvor virksomheden arbejder og leverer produkter baseret på 4 typer af produktions-input: a) Etablerede byggeproducenters frasortering, rester, fejlproduktioner samt affaldsstrømme, b) Andre industriers frasortering, rester, fejlproduktioner samt affaldsstrømme, c) Nedrivnings- og renoveringsmaterialer og d) biobaserede byggematerialer.
En dagsorden, der har et enormt potentiale, eftersom byggesektoren er en af dem, der bruger flest ressourcer, genererer mest affald og udleder mest CO2.
Virksomheden er nu blevet sin egen, men bygger videre på sin design og arkitekt-arv fra Lendager, som den er udsprunget fra. A:GAINs sigte er at kommercialisere de materialestrømme, som nedrivere og entreprenører skaber ved renovering, og igennem fysisk upcycling eller 'datamæssig' upcycling at sikre materialernes videre liv ind i det professionelle byggesegment, med de dokumentationskrav, der her stilles. På den måde kan en idé lettere kommercialiseres, uagtet om den kommer fra 3XN, fra Henning Larsen, fra en designer i Kolding, fra en entreprenør .. eller fra en person eller virksomhed helt udenfor ejendomsbranchen.
Missionen for A:GAIN et at gøre en mærkbar forskel indenfor ejendomsbranchen, og markant nedsætte aftrykket på de ressourcer, branchen forbruger, fortæller Christian Wittrup, der er CCO i A:GAIN:
"Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar passer 100% til de værdier A:GAIN ønsker selv at stå for, og den udvikling som ejendomsbranchen har brug for. A:GAIN håber at blive et aktivt og videndelende medlem til glæde og gavn for den samlede branche. Vi ønsker i bæredygtighedens navn at undlade at sætte andre firmaer i kassen 'konkurrent', men vil altid tilgå kollegaer i markedet som mulige samarbejdspartnere, og kan og vil fortsætte vores egne udviklingsprojekter. Vi kan også være salgsagentur for allerede udviklede bæredygtige produkter, men hvor virksomheden eller folkene bag mangler en salgspartner."
Ledestjernen for virksomheden er kvalitet, dokumentation, leverance-sikkerhed, produktgarantier og konkurrencedygtige priser. A:GAIN ønsker at sikre færdigt gennemtænkte produkter sat sammen af (ofte flere) strømme af sekundære råmaterialer, og igennem design og æstetik at løfte produkt til et niveau hvor produktet holder længe, passes på ... og kan sælges til en pris der mulliggør de tids- og økonomikrævende forarbejdninger. Med teknisk dokumentation der, i det tempo som standarder og normer er klar til det, er på samme høje niveau som branchen er bekendt med for produkter lavet af virgine råvarer.
Velkommen i foreningen, vi glæder os til samarbejdet!
Du kan læse mere om virksomheden her
Strategi & ledelse

Derfor skal du interessere dig for eu-taksonomiens sociale minimumsgarantier
De sociale minimumsgarantier er et centralt element inden for EU-taksonomien,som alle aktører i byggeriet derfor bør blive fortrolige med. Bl.a. fordi at den sociale bæredygtighed vil blive sidestillet med den grønne, og fordi social bæredygtighed bliver et konkurrenceparameter. Find her flere gode grunde til at du skal begynde at interessere dig for detsamt noget relevant baggrundsviden her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Forening vil hjælpe den danske byggebranche med at bruge FN’s Verdensmål
I et nyt projekt skal Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar nu udvikle undervisningsmateriale, der består af værktøjer og anbefalinger, som kan skabe en fælles tilgang til implementeringen af FN’s Verdensmål i den danske byggebranche. Værktøjerne vil bl.a. give branchen konkrete anvisninger, der skal hjælpe alle aktører i værdikæden med at handle ud fra Verdensmålene.
Indhold fra partner
Samfund

FBSA vil sætte diversitet på skoleskemaet
Med et nyt samtaleværktøj, der tager fat på autentiske problemstillinger og dilemmaer omkring diversitet i bygge- og anlægsbranchen, vil Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar nu sætte diversitet på skoleskemaet på både erhvervsskoler, universiteter og arkitektskoler. Håbet er, at det kan være med til at skabe bedre forudsætninger for at udbrede diversitet og inklusion i branchen fremadrettet.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Nyt workshopformat skal kickstarte arbejdet med diversitet og inklusion i bygge-og anlægsbranchen
Tiden er for alvor inde til at byggeriets virksomheder begynder at arbejde fokuseret med problematikker omkring diversitet og ligestilling, lyder det fra Christina Schultz, sekretariatschef i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar. Udtalelsen kommer på baggrund af en ny lov omkring håndtering og retningslinjer for sexisme i det danske erhvervsliv. Gennem skræddersyede workshops vil foreningen nu klæde byggebranchen på til at håndtere udfordringer omkring ligestilling, inklusion og sexisme.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Millionstøtte skal skabe mere diversitet og en bedre arbejdskultur i byggebranchen
I et nyt udviklingsprojekt med støtte fra Realdania skal Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar udvikle konkrete værktøjer, der skal gøre kulturen på tværs af byggebranchen mere inkluderende, særligt over for kvinder, men også andre minoriteter. Et af målene er at skabe en bedre arbejdskultur, der kan tiltrække mere arbejdskraft i en branche, der har store udforinger med rekruttering.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Verdensmål i byggeriet: Hvordan går vi fra vision til praksis?
Som en del af Netværk for Verdensmål i Byggeriet under WeBuildDenmark afholdte FBSA et arrangement om verdensmål fra vision til praksis. Her satte vi Roadmap for Verdensmål i spil i tre cases fra bygherre, entreprenør og rådgiver.
Indhold fra partner