01.11.2021  |  Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal gøre det lettere at få repareret tøj

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et nyt MUDP-projekt vil igennem et ny digitalt system og en effektiv infrastruktur gøre det lettere og billigere at få repareret tøj i stedet for at kassere det.

Udviklingen af Strauss Skrædderis nye system bliver lige nu testet, og ifølge nyheden på ecoinnovation.dk fremgår det, at direktør Carsten Strauss regner med, at det i første omgang kan rulle ud i dagligvarebutikker i hovedstadsområdet omkring nytår. Hans citereres ligeledes for følgende udtalelse: ”Så kan du aflevere dit tøj i kundeservice, når du alligevel skal ud at handle. Via en app kan butikspersonalet vælge, hvilken type reparation der er brug for og derefter se priser og leveringstider. Det er lige så nemt som at vælge sin menu i McDonalds”

Planen er efterfølgende, at det skal rulles ud, så både detailbutikker, tøjproducenter, webshops og private kan bruge det. Ved reklamationer kan butikkerne dermed helt slippe for at få tøjet i hænderne. I stedet kan det sendes direkte fra kunden frem og tilbage til Strauss Skrædderi, hvilket anses for at være en god forretning for alle parter.

Reparation er som bekendt altid dyrt, fordi der er mange arbejdstimer og logistik i arbejdet, og derfor mener Strauss, at det er afgørende at effektivisere håndteringen med et digitalt system. Af øvrige fordele nævnes ligeledes klima, samfundsøkonomi og flere arbejdspladser i Danmark samtidig med, at kunderne skal bruge mindre tid og evt. transport, da de kan klare det sammen med de daglige indkøb.

Baggrundsmateriale

Du kan læse nyheden om projektet her på ecoinnovation.dk 

Denne artikel er en del af temaet I fokus: affald i en cirkulær æra

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere